Curatam si spalam zarzavaturi-le, le punem in oala sub presiune, adaugam sunca (spalata si tinuta in apa rece cateva ore, chiar de seara pana dimineta, sa-si elibereze sarea si fumul in exces), adaugam apa si dam oala la fiert.

Fasolea bine spalata, o punem la fiert, intr-o oala separata, sa de-a in clocot cam 15 minute, dupa care o strecuram si o adaugam peste legume, in oala sub presiune. Asezonam, punem capacul si lasam la fiert 2h.

Intre timp curatam, spalam si tocam ceapa. Punem ulei-ul la incins intr-o tigae, adaugam ceapa pe care o prajim bine, (fara sa o ardem) si spre final adaugam boia-ua de ardei si un praf de sare. Dam garnitura de-oparte.

Cand fasolea e fiarta, o strecuram si o lasam putin la racit. Scoatem sunca separat intr-un bol. Trecem fasolea impreuna cu zarzavat-urile prin blender, o subtiem cu putina zeama (in care a fiert fasolea), pentru a optine crema. Servim crema garnisita cu ceapa prajita, o felie de sunca si desigur nelipsite-le muraturi .

Pofta buna !