Detalii Mielul Meu Umplut
Ingrediente:
Ingrediente pentru un jumatate de miel: - jumate din maruntaiele de miel: inima,
ficat…,
- 500 gr ficat de pui,
- 1,
5 legatura de ceapa verde,
- 2 legaturi de patrunjel,
- una jumatate de paine,
- 21 de oua,
- 2 pumni de faina,
- condimente: sare,
delikat,
piper,
- una legatura de usturoi verde,
- una ceapa galbena,
- 4-5 felii de slanina,
- vin rosu,
- ulei
Eu cu o seara inainte pregatesc dupa cum urmeaza: punem intr-o cratita maruntaiele de miel la fiert, intr-o alta cratita calim ceapa galbena iar apoi punem ficatul de pui la fiert, fierbem 12 oua (intotdeauna folosesc oua de casa pentru ca dau un gust mult mai bun iar umplutura iese mai galbena) si punem la uscat jumatatea de paine. Apoi in ziua urmatoare se desface pielita de pe coasta jumatatii de miel, se coase in locurile in care este eventual sparta si se sareaza putin. Intr-un lighean punem - ceapa verde, usturoiul verde si patrunjelul, cele 8 oua fierte taiate mititel (am o precizare taiem marunt doar albusul si galbenusul il punem intreg pentru ca atunci cand vom amesteca oricum se va faramita dar vor ramane bucati galbene mai mari de galbenus si arata mult mai bine), tocam maruntaiele de miel si ficatul de pui prin masina de tocat (sau se poate si taia din cutit), 8 oua crude, cei 2 pumni de faina, feliile de paine uscate - pe care in prealabil le inmuiem in apa, le stroarcem bine iar apoi le faramitam in compozitie. Le amestecam pe toate, saram si piperam dupa gust si incepem sa umplem mielul. Dupa ce este gata umplut, il punem in tava, il ingem cu ulei si cu un ou batut, pe deasupra mielului punem bucati de slanina - pentru ca acestea lasa grasime si nu este asa de mare riscul sa crape iar in acelasi timp da si un gust bun. Punem apa in tava si il bagam la cuptor la foc mediu, dupa ce incepe sa se rumeneasca foarte, foarte putin incepem sa-l tot udam cu apa din tava, la un moment dat cand este mai bine rumenit se intoarce tava in cuptor iar spre final se arunca un pahar de vin rosu si se mai lasa putin.
Eu cu o seara inainte pregatesc dupa cum urmeaza: punem intr-o cratita maruntaiele de miel la fiert, intr-o alta cratita calim ceapa galbena iar apoi punem ficatul de pui la fiert, fierbem 12 oua (intotdeauna folosesc oua de casa pentru ca dau un gust mult mai bun iar umplutura iese mai galbena) si punem la uscat jumatatea de paine. Apoi in ziua urmatoare se desface pielita de pe coasta jumatatii de miel, se coase in locurile in care este eventual sparta si se sareaza putin. Intr-un lighean punem - ceapa verde, usturoiul verde si patrunjelul, cele 8 oua fierte taiate mititel (am o precizare taiem marunt doar albusul si galbenusul il punem intreg pentru ca atunci cand vom amesteca oricum se va faramita dar vor ramane bucati galbene mai mari de galbenus si arata mult mai bine), tocam maruntaiele de miel si ficatul de pui prin masina de tocat (sau se poate si taia din cutit), 8 oua crude, cei 2 pumni de faina, feliile de paine uscate - pe care in prealabil le inmuiem in apa, le stroarcem bine iar apoi le faramitam in compozitie. Le amestecam pe toate, saram si piperam dupa gust si incepem sa umplem mielul. Dupa ce este gata umplut, il punem in tava, il ingem cu ulei si cu un ou batut, pe deasupra mielului punem bucati de slanina - pentru ca acestea lasa grasime si nu este asa de mare riscul sa crape iar in acelasi timp da si un gust bun. Punem apa in tava si il bagam la cuptor la foc mediu, dupa ce incepe sa se rumeneasca foarte, foarte putin incepem sa-l tot udam cu apa din tava, la un moment dat cand este mai bine rumenit se intoarce tava in cuptor iar spre final se arunca un pahar de vin rosu si se mai lasa putin. Se lasa sa se raceasca in cuptor, se pune in cosarca si se duce alaturi de alte bunutati la sfintit.
Etichete:
oua,
ceapa,
verdeata,
pui,
carne,
usturoi,
miel,
faina,
ulei,
vin,
retete fara lactoza,
retete de paste