Detalii Pasca - Reteta de la Bunica
Intr-un lighean se pune faina, 2 oua (de gaina de casa ca sa iasa pasca galbena), canita de ulei, coaja rasa de la lamaie, zaharul, apa si laptele caldut in care s-a dizolvat in prealabil drojdia. Se amesteca, daca simtiti ca aluatul este prea tare mai adaugati apa nu lapte pentru ca laptele ingreuneaza aluatul si lasati la dospit. Din aceasta comozitie ies 2 pascute, asa ca dupa ce a dospit aluatul impartiti-l in doua forme, faceti ceva modele pe deasupra, ungeti cu un ou si lasati inca pentru 30 min la dospit dupa care bagati la cuptor la foc mediu.
Intr-un lighean se pune faina, 2 oua (de gaina de casa ca sa iasa pasca galbena), canita de ulei, coaja rasa de la lamaie, zaharul, apa si laptele caldut in care s-a dizolvat in prealabil drojdia. Se amesteca, daca simtiti ca aluatul este prea tare mai adaugati apa nu lapte pentru ca laptele ingreuneaza aluatul si lasati la dospit. Din aceasta comozitie ies 2 pascute, asa ca dupa ce a dospit aluatul impartiti-l in doua forme, faceti ceva modele pe deasupra, ungeti cu un ou si lasati inca pentru 30 min la dospit dupa care bagati la cuptor la foc mediu.