Pasta de avocado cu ghimbir are un gust exotic si contine ingrediente pe care scrie: sanatate curata. Chiar despre avocado se spune ca este cel mai hranitor fruct din lume. Modul de preparare este extrem de simplu. Se taie avocado in doua bucati si se indeparteaza samburele. Se separa miezul de coaja cu ajutorul unei linguri. Apoi se pun in blender, pe rand, si se mixeaza avocado, untul, ghimbirul ras, zeama de lamaie, sarea si mirodeniile. Daca pregatiti pasta pentru a o servi alaturi de un preparat din peste sau pui, puteti adauga in blender si 2-3 catei de usturoi. Pasta obtinuta se va tine la frigider pana cand ii vine randul sa o consumati.

PS: Avocado, sau para aligator, este o sursa excelenta de potasiu care un rol important in reglarea presiunii sangvine, prevenirea bolilor de inima si a hipertensiunii, grasimi monosaturate, benefice organismului si care regleaza nivelul colesterolului din sange, luteina (antioxidant) care are rolul de a proteja in principal pielea, vederea si creierul, fier, acid folic, vitamina E, beta-caroten, vitamina K si o serie de vitamine B.