Carnea de vita si cea de porc o dau prin masina de tocat carne prin sita mare. Orezul il spal bine, bine si il pun la umflat. Il scurg, il clatesc cu apa rece si apoi il adaug peste carnea tocata. Sparg un ou, macin piper negru si toc verdeata marunt. Amestec totul cu o lingura din lemn. Tai foarte marunt toata ceapa, si o calesc in uleiul incins in care am pus si sunca afumata taiata cubulete. Sunca este fara sorici. Soriciul il tai suvite si-l pun la fiert, pe fundul cratitei.

Torn 3 linguri de bulion si mai las 3 minute la foc potrivit. Rastorn totul in vasul cu carne si potrivesc de sare. Ei acum incepe lucrul de migala pentru cine face sarmalele mici. Eu le fac mai mari asa ca umplu foile de varza si le rasucesc repede. Le numar cand le asez. Fac cam 30 de sarmale, asezate cuminti pe 2 randuri. Acopar cu varza tocata si pun 3 crengute de cimbru. Eu le fierb in cuptor la foc mic, 2 ore. Prima ora sub capac apoi il iau si ele capata o culoare aurie, in urmatoarea ora. Le servesc cu smantana, mamaliguta calda si ardei iuti.

Timpul este calculat fara timpul de fierbere