Fierbeti pastele al dente (respectati minutele scrise pe pachet) in apa cu sare. Intr-o tigaie puneti tonul cu cateva linguri de ulei Uleiul poate fii acela in care este conservat tonul. Daca folositi ton in suc propriu adaugati voi 2-3 linguri de ulei de masline. Se pune usturoiul tocat marunt si se caleste putin (la foc mic) impreuna cu tonul. Se adauga pateul de masline. Daca nu aveti pateul gata cumparat (eu am folosit Rio Mare pat ) maruntiti bine la blender cateva masline cu putin ulei ... pana cand devine o pasta cremoasa. Cand pastele sunt fierte, le scurgeti (tineti putina apa in care au fiert) si le puneti in tigaie peste ton. Amestecatile bine cu tonul si pateul de masline, la foc mediu cat sa se patrunda bine. Sarati daca este nevoie. Adaugati putina apa in care au fiert deoarece putin se vor usca. Se servesc imediat calde cu patrunjel proaspat tocat deasupra.

Fierbeti pastele al dente (respectati minutele scrise pe pachet) in apa cu sare. Intr-o tigaie puneti tonul cu cateva linguri de ulei Uleiul poate fii acela in care este conservat tonul. Daca folositi ton in suc propriu adaugati voi 2-3 linguri de ulei de masline. Se pune usturoiul tocat marunt si se caleste putin (la foc mic) impreuna cu tonul. Se adauga pateul de masline. Daca nu aveti pateul gata cumparat (eu am folosit Rio Mare pat ) maruntiti bine la blender cateva masline cu putin ulei ... pana cand devine o pasta cremoasa. Cand pastele sunt fierte, le scurgeti (tineti putina apa in care au fiert) si le puneti in tigaie peste ton. Amestecatile bine cu tonul si pateul de masline, la foc mediu cat sa se patrunda bine. Sarati daca este nevoie. Adaugati putina apa in care au fiert deoarece putin se vor usca. Se servesc imediat calde cu patrunjel proaspat tocat deasupra.