Inghetata de zmeura: PREPARARE: 1.

Se face mai intai o crema: galbenusurile, zaharul si sucul de zmeura se pun pe bain-marie si se amesteca continuu pana se topeste zaharul iar amestecul este fierbinte. 2.

Crema se amesteca cu iaurtul si cu fructele pasate cu blenderul. Totul se da prin sita. 3.

Se da la congelator 3-4 ore amestecand din jumatate in jumatate de ora foarte bine. Cornetele: PREPARARE: 1.

Aluatul de foietaj se dezgheata si se intinde in foaie foarte subtire, mai mult pe o latura (pentru ca atunci cand va fi rulat sa iasa un rulou mai gros). 2.

Oul se bate cu faina si cu colorantul, apoi se unge foaia cu acest amestec. Se presara pe deasupra zahar din belsug. 3.

Se ruleaza foaia foarte strans, cu grija sa nu se sparaga si se taie bucati cam de 1,5-2cm. 4.

Se preseaza cu mana o bucata din rulou asezata cu taietura in sus si se intinde cu sucitorul foarte bine. 5.

Pe cateva pahare mai inalte si mai subtiri se aseaza folie de aluminiu, apoi se imbraca cu foaia obtinuta ca mai sus. 6.

Se dau la cuptor, cuptor preincalzit, foc moderat, pana se rumenesc foarte putin pe margini, aproximativ 30min. Bezelele: PREPARARE: 1.

Se bat albusurile cu un varf de cutit de sare si cateva picaturi de zeama de lamiae, se adauga treptat zaharul. Se obtine compozitie de bezea. 2.

Se amesteca usor cu colorantul, se pune amestecul intr-o punga, se fac forme pe foaie de copt/aluminiu, se infing scobitori de lemn si se dau la cuptor, foc foarte mic, cuptor preincalzit, aproximativ 3 ore, pana se usuca bine si se desprind usor de pe hartie. Pofta buna!