Detalii Piine Siciliana
Amestecam faina cu sarea, drojdia topita cu zaharul, laptele si apa. Framintam bine, lasam sa dospeasca si apoi impartim in bucati, din fiecare bucata facem suluri lungi care se vor invirti in spirala de 4 ori si ultima bucata o asezam deasupra in felul asta obtinem piine numita Mafalda. Sau dam o forma de S sulului de aluta si am obtinut ochii sfintei Lucia Apoi stropim cu apa si presaram seminte de susan (eu nu am avut si atunci am uns piinile cu iaurt si ou batut). Coacem piinea.
Amestecam faina cu sarea, drojdia topita cu zaharul, laptele si apa. Framintam bine, lasam sa dospeasca si apoi impartim in bucati, din fiecare bucata facem suluri lungi care se vor invirti in spirala de 4 ori si ultima bucata o asezam deasupra in felul asta obtinem piine numita Mafalda. Sau dam o forma de S sulului de aluta si am obtinut ochii sfintei Lucia Apoi stropim cu apa si presaram seminte de susan (eu nu am avut si atunci am uns piinile cu iaurt si ou batut). Coacem piinea.*In unele retete se foloseste numai faina oo in alte se amesteca si cu faina de griu dur cu siguranta reteta originala / traditionala / antica este cu o parte de griu dur.