Se parleste carnea de pui la flacara, se curata si se spala.

Se sterge bine cu prosoape de hartie de bucatarie. Se amesteca sarea, piperul, usturoiul macinat si boiaua de ardei. Se unge carnea cu ulei si se tavaleste prin amestecul de condimente.

Se pun bucatile de pui intr-o tava si se baga la cuptor pana se rumenesc. Intre timp se prepara orezul: se curata legumele, se spala si se toaca marunt. Se undeste ceapa in ulei pana devine sticloasa,se adauga morcovii,ardeiul si mazarea si se mai caleste totul cateva minute. Se adauga 100 ml supa de legume si se lasa sa fiarba pana scade. Intre timp se alege orezul,se spala si se adauga peste legumele din oala.

Se sareaza si se pipereaza. Se adauga supa de legume si se fierbe pana ce se inmoaie orezul. Se scoate carnea din cuptor si se serveste cu garnitura de orez ; se decoreaza dupa dorinta.