Detalii Pardulas - Prajiturele cu Brinza Specifice din Sardenia
Eu am impartit cantitatile la 3, am folosit bicarbonat de sodiu in loc de amoniac si nu am pus sofran pt ca nu aveam. Am facut aluatul din fainasemola remacinata, untura, sare si apa calduta. Am intins foaie subtire si taiat discuri de 6 cm diametru. Am facut umplutura din celelalte ingrediente si am pus cite o bila pe fierare disc. Eu am pus cu lingurita. Apoi am inchis marginile ciupind de 8 ori de jur imprejur (eu am ciupit de mai putine ori la unele, dar prima oara se iarta greselile). Am copt la 180C pt cca 30 min.
Eu am impartit cantitatile la 3, am folosit bicarbonat de sodiu in loc de amoniac si nu am pus sofran pt ca nu aveam. Am facut aluatul din fainasemola remacinata, untura, sare si apa calduta. Am intins foaie subtire si taiat discuri de 6 cm diametru. Am facut umplutura din celelalte ingrediente si am pus cite o bila pe fierare disc. Eu am pus cu lingurita. Apoi am inchis marginile ciupind de 8 ori de jur imprejur (eu am ciupit de mai putine ori la unele, dar prima oara se iarta greselile). Am copt la 180C pt cca 30 min.
Scrie in reteta ca unii obisnuiesc sa unga pardulas-urile calde, abia scoase din cuptor, cu miere incalzita cu ff putina apa, doar cit sa fie lichida. Miine dimineata poate inclazesc si eu citeva la microunde si le ung cu miere sa va povestesc ce si cum.