Fructele se spala se taie bucatele mai micute, ciocolata se rupe bucati mici (ambele ciocolati, dar se pun in vase diferite). Eu am avut zmeura si capsunile proaspete si ciresele au fost congelate (nu le-am decongelat, le-am folosit asa cum au fost). Blatul de tort l-am facut cu ciocolata rasa in el ca sa ii dau culoare (in loc de cacao). Am taiat partea bombata a blatului, apoi restul de blat l-am feliat (in doua) Intr-o tava am pus film alimentar care l-am lasat peste marginile tavii ca sa am cu ce acoperi tortul. Am asezat prima felie de blat, apoi inghetata de ciocolata care a fost destul de moale ca sa se poate modela. In ciocolata am pus bucati mici de ciocolata alba, si apoi am acoperit cu zmeura si capsuni. Am asezat a doua foaie de blat si deasupra am pus inghetata de vanilie si ciresele. Am nivelat, am acoperit si am pus la congelator. Am pun intr-un vas untul si am incalzit pana la lichefiere, in microunde, apoi am adaugat laptele de frisca si am reancalzit pana la punctul de fierbere (nu am lasat la fiert). Laptele l-am pus peste ciocolata semidulce care deja este pusa intr-un vas separat si maruntita. Lasam laptele fierbinte peste ciocolata, circa 2 minute, dupa care incepem sa amestecam cu o spatula de silicon. Avem grija sa nu intre prea mult aer in amestec pentru ca devine mat. Cand este topita ciocolata se adauga romul (sau ce folositi) si mai amestecati putin. Se lasa la racit pana la temnperatura camerei, apoi se toarna in mijlocul tortului de inghetata si cu un cutit impingem ciocolata spre margini si lasam sa cada pe laterale. Decoram dupa dorinta, eu am pus carnaciori de ciocolata. Inainte de a se turna ganashul peste tort, se pune un gratar peste o tava de copt si tortul se aseaza deasupra gratarului. Cand ciocolata se scurge pe marginile tortului va cadea in tava. Dupa ce am terminat cu imbracatul tortului, cu un cutit ridicam putin de tort si mutam dintr-o parte in alta ca sa desprindem de ciocolata scursa, blatul de jos. Asezam pe un platou si punem la frigider sau la congelator, depinde de timpul cand vreti sa serviti dulcele pregatit. Restul de ciocolata cazut in tava, nu se arunca, se ia cu lingura si se pune intr-o strecuratoare. Dupa ce s-a strecurat de eventualele faramituri de blat, se pune intr-un castron si se da la frigider pana a doua zi. In perioada asta ciocolata se ingroasa si se va putea modela in foram dorita, se va tavali prin pudra de cacao si vom avea un al doilea dulce. Trufe de ciocolataFructele se spala se taie bucatele mai micute, ciocolata se rupe bucati mici (ambele ciocolati, dar se pun in vase diferite). Eu am avut zmeura si capsunile proaspete si ciresele au fost congelate (nu le-am decongelat, le-am folosit asa cum au fost). Blatul de tort l-am facut cu ciocolata rasa in el ca sa ii dau culoare (in loc de cacao). Am taiat partea bombata a blatului, apoi restul de blat l-am feliat (in doua) Intr-o tava am pus film alimentar care l-am lasat peste marginile tavii ca sa am cu ce acoperi tortul. Am asezat prima felie de blat, apoi inghetata de ciocolata care a fost destul de moale ca sa se poate modela. In ciocolata am pus bucati mici de ciocolata alba, si apoi am acoperit cu zmeura si capsuni. Am asezat a doua foaie de blat si deasupra am pus inghetata de vanilie si ciresele. Am nivelat, am acoperit si am pus la congelator. Am pun intr-un vas untul si am incalzit pana la lichefiere, in microunde, apoi am adaugat laptele de frisca si am reancalzit pana la punctul de fierbere (nu am lasat la fiert). Laptele l-am pus peste ciocolata semidulce care deja este pusa intr-un vas separat si maruntita. Lasam laptele fierbinte peste ciocolata, circa 2 minute, dupa care incepem sa amestecam cu o spatula de silicon. Avem grija sa nu intre prea mult aer in amestec pentru ca devine mat. Cand este topita ciocolata se adauga romul (sau ce folositi) si mai amestecati putin. Se lasa la racit pana la temnperatura camerei, apoi se toarna in mijlocul tortului de inghetata si cu un cutit impingem ciocolata spre margini si lasam sa cada pe laterale. Decoram dupa dorinta, eu am pus carnaciori de ciocolata. Inainte de a se turna ganashul peste tort, se pune un gratar peste o tava de copt si tortul se aseaza deasupra gratarului. Cand ciocolata se scurge pe marginile tortului va cadea in tava. Dupa ce am terminat cu imbracatul tortului, cu un cutit ridicam putin de tort si mutam dintr-o parte in alta ca sa desprindem de ciocolata scursa, blatul de jos. Asezam pe un platou si punem la frigider sau la congelator, depinde de timpul cand vreti sa serviti dulcele pregatit. Restul de ciocolata cazut in tava, nu se arunca, se ia cu lingura si se pune intr-o strecuratoare. Dupa ce s-a strecurat de eventualele faramituri de blat, se pune intr-un castron si se da la frigider pana a doua zi. In perioada asta ciocolata se ingroasa si se va putea modela in foram dorita, se va tavali prin pudra de cacao si vom avea un al doilea dulce. Trufe de ciocolata