Intr-un bol cerneti faina impreuna cu praful de copt, adaugati sarea, telemeaua rasa sau maruntita cu furculita si amestecati bine. Incorporati laptele batut, apoi framantati putin aluatul, chiar daca este moale si lipicios. Transferati pe masa de lucru foarte bine infainata, framantati inca 2- 3 min ajutandu-va si adaugand tot cate putina faina pana cand aluatul devine omogen si nelipicios la suprafata. Lasati-l neacoperit, sa se odihneasca la temperatura camerei, 10 min, apoi impartiti in 6 bile egale. Luati o bucata, intindeti o foaie rotunda de 1- 1, 5 cm grosime si intepati-o din loc in loc cu dintii unei furculite. Incingeti putin ulei intr-o tigaie si prajiti pe ambele parti placinta, la foc mediu spre mic, pregatind intre timp o alta foaie de aluat. Continuati identic. Scoateti pe o farfurie si pe masura ce sunt coapte, claditi-le una peste alta pentru a se aburi si a se pastra moi. Serviti cat sunt calde, aburinde, sau daca va raman, puteti sa le incalziti a doua zi la microunde.

Intr-un bol cerneti faina impreuna cu praful de copt, adaugati sarea, telemeaua rasa sau maruntita cu furculita si amestecati bine. Incorporati laptele batut, apoi framantati putin aluatul, chiar daca este moale si lipicios. Transferati pe masa de lucru foarte bine infainata, framantati inca 2- 3 min ajutandu-va si adaugand tot cate putina faina pana cand aluatul devine omogen si nelipicios la suprafata. Lasati-l neacoperit, sa se odihneasca la temperatura camerei, 10 min, apoi impartiti in 6 bile egale. Luati o bucata, intindeti o foaie rotunda de 1- 1, 5 cm grosime si intepati-o din loc in loc cu dintii unei furculite. Incingeti putin ulei intr-o tigaie si prajiti pe ambele parti placinta, la foc mediu spre mic, pregatind intre timp o alta foaie de aluat. Continuati identic. Scoateti pe o farfurie si pe masura ce sunt coapte, claditi-le una peste alta pentru a se aburi si a se pastra moi. Serviti cat sunt calde, aburinde, sau daca va raman, puteti sa le incalziti a doua zi la microunde.