Prunele se amesteca cu putin zahar si se pun la fiert pentru cateva minute, doar pana se inmoaie putintel. Untul, zaharul si aromele se amesteca impreuna si se bat cu mixerul pana devine putin pufos amestecul. Se adauga ouale, unul cate unul amestecandu-se bine dupa fiecare. Faina se cerne impreuna cu bicarbonatul si praful de copt. Dupa ce a fost cernuta se adauga, intercalat cu lichidele, la amestecul de unt. Dupa omogenizare, se adauga prunele scurse de lichidul lasat si nucile tocate mai grosier, se mai amesteca putin si se pun in tava unsa si tapetata cu hartie de copt. Se coace la temperatura medie (se ia proba cu scobitoare pentru a vedea daca este copt blatul) Eu am pus amestecul in doua forme de tort rotunde. Dupa coacere, lasam la racit si pregatim crema. Untul, moale, la temperatura camerei se amesteca cu branza crema pana devine pufoas. Se adauga lichidul necesar si coaja de portocala (se poate pune si coaja de lamaie) si frisca batuta. Se omogenizeaza si se pune la frigider. Crema se intinde pe suprafata blaturilor sau se taie blatul bucati mici si cu ajutorul pusului cu dui se aplica pe suprafata lor crema. Se presara ciocolata rasa deasupra sau fir de ciocolata lichida. Se serveste rece, simpla sau cu inghetata de prune langa, sau pentru cine doreste altceva se poate face un sos de portocale si se toarna deasupra prajiturii, la servire, in farfurie.

Prunele se amesteca cu putin zahar si se pun la fiert pentru cateva minute, doar pana se inmoaie putintel. Untul, zaharul si aromele se amesteca impreuna si se bat cu mixerul pana devine putin pufos amestecul. Se adauga ouale, unul cate unul amestecandu-se bine dupa fiecare. Faina se cerne impreuna cu bicarbonatul si praful de copt. Dupa ce a fost cernuta se adauga, intercalat cu lichidele, la amestecul de unt. Dupa omogenizare, se adauga prunele scurse de lichidul lasat si nucile tocate mai grosier, se mai amesteca putin si se pun in tava unsa si tapetata cu hartie de copt. Se coace la temperatura medie (se ia proba cu scobitoare pentru a vedea daca este copt blatul) Eu am pus amestecul in doua forme de tort rotunde. Dupa coacere, lasam la racit si pregatim crema. Untul, moale, la temperatura camerei se amesteca cu branza crema pana devine pufoas. Se adauga lichidul necesar si coaja de portocala (se poate pune si coaja de lamaie) si frisca batuta. Se omogenizeaza si se pune la frigider. Crema se intinde pe suprafata blaturilor sau se taie blatul bucati mici si cu ajutorul pusului cu dui se aplica pe suprafata lor crema. Se presara ciocolata rasa deasupra sau fir de ciocolata lichida. Se serveste rece, simpla sau cu inghetata de prune langa, sau pentru cine doreste altceva se poate face un sos de portocale si se toarna deasupra prajiturii, la servire, in farfurie.