Prefer sa folosesc orez brun in alimentatie, avand in vedere caltatile nutritionale superioare celui decorticat. e adevarat ca orezul cu lapte nu iese atat de pufos ca si cu cel alb. Proportia de orez: apa este de 1: 3 si timpul de fierbere intre 35-45 minute; depinde si cat de fiert va place. Orezul se spala, se caleste putin in cele 3 linguri de ulei, apoi se toarna apa fiarta. Se condimenteaza dupa gust. Dupa 10 minute se adauga mazarea si porumbul si se lasa la fiert inca aprox. 30 minute, cu capac. Orezul negru l-am pregatit simplu. -1 cana de orez negru -2 cani apa -sare Se fierbe 45 de minute. Pentru sosul de soia si ciuperci: Am tocat ceapa fin, morcovii i-am taiat rondele, ciupercile in patru, am adaugat si restul ingredientelor si am dat totul la cuptor pentru o ora, in tava de yena acoperita. Patrunjelul si usturoiul l-am adaugat spre finalul prepararii.

Prefer sa folosesc orez brun in alimentatie, avand in vedere caltatile nutritionale superioare celui decorticat. e adevarat ca orezul cu lapte nu iese atat de pufos ca si cu cel alb. Proportia de orez: apa este de 1: 3 si timpul de fierbere intre 35-45 minute; depinde si cat de fiert va place. Orezul se spala, se caleste putin in cele 3 linguri de ulei, apoi se toarna apa fiarta. Se condimenteaza dupa gust. Dupa 10 minute se adauga mazarea si porumbul si se lasa la fiert inca aprox. 30 minute, cu capac. Orezul negru l-am pregatit simplu. -1 cana de orez negru -2 cani apa -sare Se fierbe 45 de minute. Pentru sosul de soia si ciuperci: Am tocat ceapa fin, morcovii i-am taiat rondele, ciupercile in patru, am adaugat si restul ingredientelor si am dat totul la cuptor pentru o ora, in tava de yena acoperita. Patrunjelul si usturoiul l-am adaugat spre finalul prepararii. In reteta de fata am folosit si orez negru, cumparat de la plafar. Am cautat detalii pe internet (Sursa: sanatate. Acasa. Ro) despre acest tip de orez si va impartasesc si voua ce am descoperit. In China Antica este cunoscut sub numele de orezul interzis pentru ca fiecare boaba era rezervata nobilimii, iar oamenii de rand nu aveau acces la el. Orezul negru este mult mai bogat in nutrienti decat cel brun. Contine aminoacizi, fitonutrienti si fitochimicale care asigura o cantitate mai mare de antioxidanti. Acest orez mai contine si alte minerale importante pentru sanatate, precum fier, calciu, cupru, zinc, seleniu, manga, dar si vitaminele b si e. Isi datoreaza culoarea inchisa pigmentilor flavonoizi, cunoscuti sub numele de antocianini. Acesti pigmenti sunt antioxidanti naturali puternici care se gasesc de regula in compozitia fructelor de padure de culoare neagra precum afine, coacaze negre sau mure. Antocianinii au un rol important in prevenirea a numeroase boli cronice. Cancerul, diabetul, bolile cardiovasculare si boala Alzheimer sunt cateva dintre afectiunile cronice care pot si tratate prin consumul de orez negru. Orezul negru este un antioxidant si antiinflamator natural. Previne bolile de inima. Reduce nivelulcolesterolului si trigliceridelor din organism. -o lingura de orez negru contine mai multi antioxidanti si fibre decat aceeasi cantitate de afine. Are mai putin zahar decat fructele. Orezul negru poate fi folosit si in compozitia bauturilor si a prajiturilor. Poate fi consumat si la micul dejun, aducand astfel un aport important de nutrienti. Calitatile acestui orez sunt remarcabile, pacat ca nu ne putem permite sa il includem in alimentatia noastra foarte des.