Se pregateste un aluat din faina Arpis, galbenus de ou, smantana si margarina.

Dupa ce se framanta se lasa la frigider cateva minute.

Intre timp se pregateste umplutura pentru cele doua tipuri de strudel:Merele se curata, se taie cubulete si se calesc in zahar, apoi se scurg si se lasa la rece.

Branza de vaci se sfarama si se amesteca cu oua, zahar, stafide si esenta de vanilie.

Se scoate aluatul de la frigider si se imparte in doua bucati.

Cele doua bucati de aluat se intind pe masa si se umplu cu mere calite in zahar si, respectiv, cu branza de vaci cu stafide, apoi se ruleaza si pun la copt, la o temperatura medie.

Cand sunt gata cele doua strudele, se scot de la cuptor si se ung cu miere.

Mod de servireStrudelul se serveste alaturi de sos de vanilie si parfe din fructe de padure.

Secretul bucataruluiPentru a putea rula mai usor aluatul umplut cu mere sau cu branza dulce, se intinde pe o folie.

Reteta face parte din programul de educatie culinara 50 de saptamani in bucatariile lumii derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis. In iunie, Restaurantul partener al proiectului este Restaurant Tirol.

Reteta tiroleza a fost oferita si preparata de Restaurantul Tirol Sinaia si poate fi degustata zilnic la restaurantul din cadrul hotelului International din Sinaia.