Astazi am preparat o tarta foarte usoara de zmeura, perfecta pentru zilele toride. In plus, am renuntat la zahar si l-am inlocuit cu indulcitorul natural de la Green Sugar http://www.laboratoareleremedia.ro/product/green-sugar-cooking-350-g/. Gustul este neschimbat, iar rezultatul este un desert usor si sanatos!In plus, veti mai avea nevoie si de o tava pentru tarta.

Incepeti prin a pregati aluatul. Amestecati faina cu indulcitorul, untul si laptele si framantati cu mana pana obtineti un aluatul pe care il lasati la frigider pentru cel putin 30 de minute.

Dupa ce timpul s-a scurs, intindeti cu grija aluatul pe un blat presarat cu faina din belsug. Aveti grija sa nu se rupa! Apoi rulati aluatul pe forma facaletului si asezati-l in tava pentru tarta unsa cu unt. Folosindu-va degetele modelati aluatul dupa forma tartei.

Introduceti aluatul in cuptorul preincalzit (180 grade) pentru 30 de minute.

In acest timp ne ocupam de crema. Puneti laptele cu o lingura de indulcitor si miezul de la pastaia de vanilie la fiert, la foc mic. Cand laptele este aproape sa dea in clocot, adaugati amestecul de galbenusuri, indulcitor si amidon. Amestecati in continuu pana cand capata consistenta unei creme si lasati la racit.

Dupa ce aluatul si crema s-au racit montati tarta si ornati cu zmeura. Musai ca prajitura sa fie lasata la rece inainte de a fi savurata.

Pofta buna!Mai multe retete gasiti aici: cocktailofsenses.wordpress.comReteta pregatita de Teodora, @cocktailofsenses.wordpress.com cu produsele oferite de Green Sugar si Laboratoarele Remedia.