Detalii Salata de Varza cu Mango si Avocado
Tot din repertoriul Peruan: O salata simpla, fara maioneze si alte imbunatatiri aduse de Americani/Europeni, desi rezultatul sta in farfurie mandra si tzapana de parca as fi folosit cea mai tare maioneza - e modul lor de-a face dressingul/vinegreta - se comporta ca o maioneza, fara a contine o tona de ulei. Pentru o salata ce poate satura 4-6 persoane, aveti nevoie de o jumatate de varza, 2 fructe de mango, 2 de avocado, o ceapa rosie (optional - eu totusi am folosit-o fiindca aroma fructului de mango este atat de puternica incat am vrut sa o contrabalansez), zeama unei lamai, (tare bine ar fi fost sa fi avut limeta), o bucata de telemea sau cas si nelipsitele oua fierte. Puneti ouale la fiert 8 minute si scoateti-le in apa rece. Taiati fin de tot varza si presarati-o cu sare, pana terminati cu restul ingredientelor; curatiti si taiati cuburele mangoul. Separat, curatiti ceapa rosie, taiati-o maruntel si la urma de tot, curatiti avocadoul. Pastrati samburii. Din avocado pasat, furculitzat si un pic de ulei faceti un soi de maioneza pe care o asezonati cu multa zeama de lamaie, ceapa rosie foarte fin taiata - e formidabil de bun dressingul asta. Stoarceti varza in maini, amestecati-o cu fructele de mango cuburele si bucati de telemea ori cas. Turnati deasupra maioneza din avocado, montati pe farfurie si ornati cu ouale fierte, cuburele de rosii, eventual si frunze de salata verde. Veti fi uimite de cat de buna si frumoasa este felul asta de salata. Am zis sa pastrati samburii de avocado - ei zic si eu confirm - samburele pus in mijlocul salatei impiedica oxidarea avocado-ului - chiar si dupa ce sta o noapte la frigider, salata e tot verde si frumoasa; au dreptate (mai ales ca salata asta e buna rece de tot si ii trebuie o vreme la frigider) Sa o incercati ca merita!Tot din repertoriul Peruan: O salata simpla, fara maioneze si alte imbunatatiri aduse de Americani/Europeni, desi rezultatul sta in farfurie mandra si tzapana de parca as fi folosit cea mai tare maioneza - e modul lor de-a face dressingul/vinegreta - se comporta ca o maioneza, fara a contine o tona de ulei. Pentru o salata ce poate satura 4-6 persoane, aveti nevoie de o jumatate de varza, 2 fructe de mango, 2 de avocado, o ceapa rosie (optional - eu totusi am folosit-o fiindca aroma fructului de mango este atat de puternica incat am vrut sa o contrabalansez), zeama unei lamai, (tare bine ar fi fost sa fi avut limeta), o bucata de telemea sau cas si nelipsitele oua fierte. Puneti ouale la fiert 8 minute si scoateti-le in apa rece. Taiati fin de tot varza si presarati-o cu sare, pana terminati cu restul ingredientelor; curatiti si taiati cuburele mangoul. Separat, curatiti ceapa rosie, taiati-o maruntel si la urma de tot, curatiti avocadoul. Pastrati samburii. Din avocado pasat, furculitzat si un pic de ulei faceti un soi de maioneza pe care o asezonati cu multa zeama de lamaie, ceapa rosie foarte fin taiata - e formidabil de bun dressingul asta. Stoarceti varza in maini, amestecati-o cu fructele de mango cuburele si bucati de telemea ori cas. Turnati deasupra maioneza din avocado, montati pe farfurie si ornati cu ouale fierte, cuburele de rosii, eventual si frunze de salata verde. Veti fi uimite de cat de buna si frumoasa este felul asta de salata. Am zis sa pastrati samburii de avocado - ei zic si eu confirm - samburele pus in mijlocul salatei impiedica oxidarea avocado-ului - chiar si dupa ce sta o noapte la frigider, salata e tot verde si frumoasa; au dreptate (mai ales ca salata asta e buna rece de tot si ii trebuie o vreme la frigider) Sa o incercati ca merita!
Etichete:
oua,
ceapa,
verdeata,
varza,
rosii,
ulei,
branza,
telemea,
salate,
lamaie,
retete fara gluten,
retete vegetariene,
retete pentru copii,
retete pentru diabetici,
retete pentru hepatita,
retete pentru hipertensivi,
retete fara grasimi