Punem fileurile de peste in tigaie impreuna cu un catel de usturoi intreg si acoperim cu lapte. Coacem la foc mic pina cind pestele e gata si laptele s-a evaporat. Aruncam usturoiul si rasturnam pestele intr-un castron, adaugam sare si ulei si amestecam cu mixerul a pentru maioneza pina cind obtinem o crema de peste spumoasa. Adaugam piperul macinat proaspat si servim pestele rece pe felii de piine (calda) prajita impreuna cu patrunjel tocat.

Punem fileurile de peste in tigaie impreuna cu un catel de usturoi intreg si acoperim cu lapte. Coacem la foc mic pina cind pestele e gata si laptele s-a evaporat. Aruncam usturoiul si rasturnam pestele intr-un castron, adaugam sare si ulei si amestecam cu mixerul a pentru maioneza pina cind obtinem o crema de peste spumoasa. Adaugam piperul macinat proaspat si servim pestele rece pe felii de piine (calda) prajita impreuna cu patrunjel tocat.