Detalii Paine fara Gluten II
Intr-un vas dizolvi zaharul in apa calduta si apoi pui drojdia deasupra si lasi deoparte aproximativ 10 minute dupa care amesteci putin, acoperi si lasi la dospit. In alt vas amesteci tapioca cu apa adaugata pe rand sa nu se faca cocoloase, apoi se pune pe foc si se fierbe pana se ingroasa si isi schimba culoarea de la albicios la clar/limpede/transparent.. Pui deoparte. In alt vas amesteci faina de naut, malaiul (faina de malai macinata in masina de cafea este ideala) amidonul de porumb, praful de copt fara gluten, sarea. Pui deoparte. Separat in alt vas amesteci albusele de ou cu laptele si apoi adaugi drojdia dospita si amestecul de tapioca. Compozitia rezultata amesteci cu faina. Lasi acoperit, intr-un loc ferit de curenti, sa se odihneasca circa jumatate de ora sau 45 minute, apoi pui in tava pregatita din timp si dai la cuptor la foc mediu. Coci, incerci cu o scobitoare, daca e coapta scoti afara, daca nu e coapte la mijloc, acoperi painea cu o hartie si mai coci putin la o temparatura ceva mai ridicata. Dupa coacere, scoti tava, lasi painea sa se raceasca in tava, cu un cutit desprinzi de pe peretii tavii cand e rece, intorci pe un gratar. Feliezi si pui la congelator. Cand ai nevoie scoti tot cate una-doua feli si incalzesi la microunde sau in cuptor la aragaz, dupa care mananci. Eu mananc cu unt si cu gem de caise si va asigur caIntr-un vas dizolvi zaharul in apa calduta si apoi pui drojdia deasupra si lasi deoparte aproximativ 10 minute dupa care amesteci putin, acoperi si lasi la dospit. In alt vas amesteci tapioca cu apa adaugata pe rand sa nu se faca cocoloase, apoi se pune pe foc si se fierbe pana se ingroasa si isi schimba culoarea de la albicios la clar/limpede/transparent.. Pui deoparte. In alt vas amesteci faina de naut, malaiul (faina de malai macinata in masina de cafea este ideala) amidonul de porumb, praful de copt fara gluten, sarea. Pui deoparte. Separat in alt vas amesteci albusele de ou cu laptele si apoi adaugi drojdia dospita si amestecul de tapioca. Compozitia rezultata amesteci cu faina. Lasi acoperit, intr-un loc ferit de curenti, sa se odihneasca circa jumatate de ora sau 45 minute, apoi pui in tava pregatita din timp si dai la cuptor la foc mediu. Coci, incerci cu o scobitoare, daca e coapta scoti afara, daca nu e coapte la mijloc, acoperi painea cu o hartie si mai coci putin la o temparatura ceva mai ridicata. Dupa coacere, scoti tava, lasi painea sa se raceasca in tava, cu un cutit desprinzi de pe peretii tavii cand e rece, intorci pe un gratar. Feliezi si pui la congelator. Cand ai nevoie scoti tot cate una-doua feli si incalzesi la microunde sau in cuptor la aragaz, dupa care mananci. Eu mananc cu unt si cu gem de caise si va asigur ca