Detalii Ghiveci Rece de Vara
O ceapa curatata o taiem in felii foarte subtiri. Punem intr-o cratita (tuci) 2 linguri de ulei si ceapa tocata, saram si lasam la foc foarte mic sa se inabuse pina cind se inmoaie foarte bine,. La sfirsit adaugam o lingurita de zahar sa se caramelizeze. Adaugam zucchini/dovlecii taiati in bucati mari, vinata in cuburi, ciupercile curatate si taiate in 2 daca sunt mari sau intregi daca sunt mici. Adaugam si usturoiul, cateii intregi sau tocati marunt si coacem totul pina cind legumele sunt gata. In ultimele minute adaugam pulpa de rosii, foile de dafin si mai lasam sa fiarba (5*10 minute maxim). Piperam.
O ceapa curatata o taiem in felii foarte subtiri. Punem intr-o cratita (tuci) 2 linguri de ulei si ceapa tocata, saram si lasam la foc foarte mic sa se inabuse pina cind se inmoaie foarte bine,. La sfirsit adaugam o lingurita de zahar sa se caramelizeze. Adaugam zucchini/dovlecii taiati in bucati mari, vinata in cuburi, ciupercile curatate si taiate in 2 daca sunt mari sau intregi daca sunt mici. Adaugam si usturoiul, cateii intregi sau tocati marunt si coacem totul pina cind legumele sunt gata. In ultimele minute adaugam pulpa de rosii, foile de dafin si mai lasam sa fiarba (5*10 minute maxim). Piperam. Este foarte bun si cald dar mai ales rece cu piine sau daca va mai ramine puteti folosi ca un condiment (sos) la paste.
Etichete:
ceapa,
usturoi,
rosii,
ulei,
ciuperci,
zahar,
masline,
vinete,
retete fara gluten,
retete fara lactoza,
retete vegetariene,
retete pentru hepatita,
retete pentru hipertensivi