Detalii Supa de Pastai Galbene (Fasole Galbena Untoasa)
Fasolea se spala, se taie capetele dupa care se taie in bucatele micute (2 cm) Ardeiul, rosiile, ceapa, se spala si se toaca marunt. Baconul se taie feliute si morcovii dupa ce au fost spalati si curatati de coaja, se dau pe razatoarea de mere. Intr-o oala de supa, se pune uleiul si baconul feliute si se lasa la prajit. Cand s-a topit destul si slaninuta a prins culoare se adauga ceapa si se mai prajeste pana devine sticloasa. Apoi se adauga morcovii rasi si se mai tine pe foc un minut. Dupa aceia se adauga fasolea, ardeiul si rosia, apa (supa de pui, vita) si se lasa la fiert. Inainte de a se termina fiertul, se incearca fasolea cat este de moale, se drege de sare, piper si boia, se mai lasa la fiert putintel. Se stinge focul, se ia cratita jos. Se spala si se toaca patrunjelul si se adauga la supa. Placerea noastra cea mai mare este sa mancam supa asta cu smantana si neaparat in blide/strachini - parca are un gust mai deosebit, mai buna. Daca mai ai si un darab de pita calda langa supa, este un deliciu, tot ai manca si nu te-ai mai opriiiiiiiiii !!Fasolea se spala, se taie capetele dupa care se taie in bucatele micute (2 cm) Ardeiul, rosiile, ceapa, se spala si se toaca marunt. Baconul se taie feliute si morcovii dupa ce au fost spalati si curatati de coaja, se dau pe razatoarea de mere. Intr-o oala de supa, se pune uleiul si baconul feliute si se lasa la prajit. Cand s-a topit destul si slaninuta a prins culoare se adauga ceapa si se mai prajeste pana devine sticloasa. Apoi se adauga morcovii rasi si se mai tine pe foc un minut. Dupa aceia se adauga fasolea, ardeiul si rosia, apa (supa de pui, vita) si se lasa la fiert. Inainte de a se termina fiertul, se incearca fasolea cat este de moale, se drege de sare, piper si boia, se mai lasa la fiert putintel. Se stinge focul, se ia cratita jos. Se spala si se toaca patrunjelul si se adauga la supa. Placerea noastra cea mai mare este sa mancam supa asta cu smantana si neaparat in blide/strachini - parca are un gust mai deosebit, mai buna. Daca mai ai si un darab de pita calda langa supa, este un deliciu, tot ai manca si nu te-ai mai opriiiiiiiiii !!