Tocati ficatul in robot impreuna cu ceapa, cartofii curatati si taiati in cuburi, felia de piine (fara sa o inmuiati in apa caci ficatul este destul de lichid dupa ce il tocati). Adaugati ou, sare, piper, menta tocata si lingurile (cu virf) de pesmet. Acestea vor intari un pic compozitia care este foarte moale si curgatoare. Cine vrea poate sa bata spuma albusul si apoi sa il incorporeze in ficatul tocat si restul ingredientelor. In tigaia incalzita foarte bine varsati ulei de cca 1 cm si il lasati sa se incalzeasca si pe el, apoi cu o lingura turnati (exact cum se face si pentru chiftelele de dovlecel sau de cartof) compozitia in uleiul fierbinte. Prajiti la foc mediu spre mare. Cind vi se pare ca s-a schimbat culoarea pe marginea chiftelelor treceti cu o paleta (de inox) pe sub chiftea, o sa simtiti daca este inchegata si daca este momentul sa o intoarceti pe partea cealalta. Mai prajiti foarte putin si pe cealalta parte si le scoati pe o farfurie cu hirtie speciala care sa absoarba excesul de grasime.

Tocati ficatul in robot impreuna cu ceapa, cartofii curatati si taiati in cuburi, felia de piine (fara sa o inmuiati in apa caci ficatul este destul de lichid dupa ce il tocati). Adaugati ou, sare, piper, menta tocata si lingurile (cu virf) de pesmet. Acestea vor intari un pic compozitia care este foarte moale si curgatoare. Cine vrea poate sa bata spuma albusul si apoi sa il incorporeze in ficatul tocat si restul ingredientelor. In tigaia incalzita foarte bine varsati ulei de cca 1 cm si il lasati sa se incalzeasca si pe el, apoi cu o lingura turnati (exact cum se face si pentru chiftelele de dovlecel sau de cartof) compozitia in uleiul fierbinte. Prajiti la foc mediu spre mare. Cind vi se pare ca s-a schimbat culoarea pe marginea chiftelelor treceti cu o paleta (de inox) pe sub chiftea, o sa simtiti daca este inchegata si daca este momentul sa o intoarceti pe partea cealalta. Mai prajiti foarte putin si pe cealalta parte si le scoati pe o farfurie cu hirtie speciala care sa absoarba excesul de grasime. Nu le prajiti prea mult, se mai intaresc cind se mai racesc. In plus, iubitorii retetelor cu ficat stiu ca un ficat copt in exces devine foarte tare. Si mai ales stiu ca ficatul prajit trebuie sa fie un pic rozaliu in mijloc, exact asa ramin si chiftelele noastre. Se servesc caldute sau reci. Sunt foarte bune linga o salata verde asortata, un piure de cartofi sau cartofi natur, dar ca orice preparat din ficat merg si alaturi de mazare (chiar si puire de mzare) sau un piure de mere, de morcovi. Nu au gustul puternic al ficatului de porc din cauza adaosului de cartof.