Detalii Ciocolata Plastica
Maruntim (separat fiecare tip) ciocolata si o punem intr-un vas care rezista la baia de aburi. Eu folosesc un caston de inox, pe care il asez deasura unei cratiti cu apa fierbinte. Apa nu trebuie sa atinga fundul vasului. Cred ca merge si la microunde - eu nu am tehnologia necesara, de aceea doar imi dau cu parerea. Amestecam cu o lingura de lemn pana se topeste ciocolata. Toata povestea asta se intampla pe masa din bucatarie. Nu pe aragaz! Singura sursa de caldura este apa fierbinte. Cand ciocolata a devenit lichida, luam castronul de pe aburi, adaugam mierea si amestecam energic. o sa fie initial o chestie aiurea. Nu va speriati! Continuati sa amestecati pana se omogenizeaza. In 2-3 minute trebuie sa obtineti o pasta omogena, pe care o faceti sul si o infasurati bine in folie alimentara. Lasati batonul obtinut macar peste noapte la frigider. Se va lucra mult mai usor. Se poate pastra oricata vreme in frigider. Cand aveti nevoie de oarece decoratiuni, scoateti batonul de la frigider, si lasati-l la temperatura camerei cateva ore. Cu manile foarte curate, framantati cate o bucatica (cam de marimea unei nuci), pana ajungeti la consistenta cu care puteti lucra. Daca v-ati murdarit pe maini, spalati-va din nou. Nu folositi ulei! Intindeti pasta intre doua folii alimentare si apoi presati cu degetul, circular, pana obtineti o foaie subtirica (1-2 mm) din care rasuciti petale de flori. Eu nu am forme dar se poate face si folosind ustensile obijnuite. Eu am taiat forma frunzei cu un cutitas si am trasat nervurile cu ajutorul unei frigarui. Am pus frunzele sa se intareasca pe rola de folie alimentara - ca sa capete forma curbata.
Maruntim (separat fiecare tip) ciocolata si o punem intr-un vas care rezista la baia de aburi. Eu folosesc un caston de inox, pe care il asez deasura unei cratiti cu apa fierbinte. Apa nu trebuie sa atinga fundul vasului. Cred ca merge si la microunde - eu nu am tehnologia necesara, de aceea doar imi dau cu parerea. Amestecam cu o lingura de lemn pana se topeste ciocolata. Toata povestea asta se intampla pe masa din bucatarie. Nu pe aragaz! Singura sursa de caldura este apa fierbinte. Cand ciocolata a devenit lichida, luam castronul de pe aburi, adaugam mierea si amestecam energic. o sa fie initial o chestie aiurea. Nu va speriati! Continuati sa amestecati pana se omogenizeaza. In 2-3 minute trebuie sa obtineti o pasta omogena, pe care o faceti sul si o infasurati bine in folie alimentara. Lasati batonul obtinut macar peste noapte la frigider. Se va lucra mult mai usor. Se poate pastra oricata vreme in frigider. Cand aveti nevoie de oarece decoratiuni, scoateti batonul de la frigider, si lasati-l la temperatura camerei cateva ore. Cu manile foarte curate, framantati cate o bucatica (cam de marimea unei nuci), pana ajungeti la consistenta cu care puteti lucra. Daca v-ati murdarit pe maini, spalati-va din nou. Nu folositi ulei! Intindeti pasta intre doua folii alimentare si apoi presati cu degetul, circular, pana obtineti o foaie subtirica (1-2 mm) din care rasuciti petale de flori. Eu nu am forme dar se poate face si folosind ustensile obijnuite. Eu am taiat forma frunzei cu un cutitas si am trasat nervurile cu ajutorul unei frigarui. Am pus frunzele sa se intareasca pe rola de folie alimentara - ca sa capete forma curbata. Pentru colorat, puteti folosi coloranti praf sau gel. Aceste decoratiuni rezista foarte bine la temperatura camerei fara sa isi modifice forma.