Portionati carnea in bucati de cate 3 sau 4 costite si puneti-le intr-o tigaie cu o lingurita de ulei de masline incins, cate un minut pe fiecare parte, apoi le scoateti.

Spalati portocala, rozmarinul, patrunjelul, cimbrul, salvia si ardeiul iute; curatati si spalati usturoiul pe care apoi il dati prin presa. Tocati ardeiul iute, rozmarinul, patrunjelul, cimbrul si salvia. Razuiti coaja de la portocala.

Intr-o cana amestecati usturoiul presat, ardeiul tocat, mierea, sosul de soia, piperul rosu, si negru, 2 lingurite de ulei de masline, o lingurita de sare, patrunjelul, cimbrul, salvia si coaja de portocala. Cu aceasta compozitie ungeti costitele si le puneti la cuptor, intr-un vas termorezistent, pentru 60 de minute, la 230 de grade.

Spalati cartofii in coaja, presarati peste ei rozmarinul tocat si sarea si ii puneti la cuptor intr-un vas de yena acoperit, pentru 40 de minute la 200 de grade. Cand sunt copti, ii scoateti, ii lasati sa se raceasca, apoi ii decojiti si ii asezati langa costite, pe farfurie. Asezonati cu patrunjel si stoarceti zeama de la portocala peste ele.