Crema: Toate ingredientele pentru crema se pun intr-un vas si se amesteca bine pana se topeste zaharul. Caramel: Se topeste pe foc zaharul prevazut la reteta (pentru caramel). La el se adauga 1 lingura de apa. Cand este caramelizat se ia vasul de pe foc si caramelul se toarna intr-o tava de 8inx8in sau 20 cm x20 cm. Se intinde pe fundul tavi si pe peretii ei. Se lasa sa se inchege si sa se raceasca. Apoi se toarna compozitia de crema, care este tare lichida, peste caramel. Blatul: Dupa ce am terminat cu asta, amestecam faina cu praful de copt. Galbenusurile se freaca cu 1/4 cup minus 1 lingura de zahar, pana devine spumos si de culoare deschisa. Apoi, intercalat, se adauga faina si laptele, amestecand mereu pentru a nu se forma cocoloase. Se trece apoi la baterea albuselor la care se adauga, treptat, cea de a doua cantitate de zahar prevazuta, precum si vanilia/romul. Dupa ce albusul este bine batut se ia din el circa jumatate si se pune peste amestecul de oua, se incorporeaza usor, pana se omogenizeaza, apoi se adauga a doua parte de albusuri si se continua omogenizarea. Amestecul format se pune in tava peste lichidul de crema, avem grija sa aranjam uniform blatul. Ea o sa mai cada in lichid, dar daca umblam incet si cu atentie, se poate aranja foarte usor. Se niveleaza cu o spatula, se are grija ca sa fie intins pana la margini ca sa nu intre caldura cuptorului direct la crema. Apoi tava cu prajitura se puna intr-o alta tava mai mare in care se toarna apa fierbinte pana sa acopere peretii tavii mici, pana cu un deget mai jos de margine. Se pun tavile in cuptorul preincalzit la temperatura de 350F sau 180 c si se coace 50-60 de minute. Apoi, cu o scobitoare se incearca daca este copt. In cazul in care scobitoarea a ieit afara murdara atunci se mai continua coptul dar se testeaza prajitura la fiecare 3 minute. Cand s-a terminat coptul, se scoate tava afara din cuptor si din tava cu apa. Se sterge si se lasa la racit. Cand este aproape rece se pune la frigider si se mai lasa acolo pentru cateva ore sau peste noapte. Apoi cautam o tava sau o farfurie care sa fie de marimea tortului nostru, acoperim blatul din tava cu farfuria si, deasupra chiuvetei intoarcem ca sa scoatem tortul. Am spus sa facem operatia asta deasupra chiuvetei pentru a preveni o eventuala scurgere de lichid caramel prin locuri nedorite. Servim simplu.

Crema: Toate ingredientele pentru crema se pun intr-un vas si se amesteca bine pana se topeste zaharul. Caramel: Se topeste pe foc zaharul prevazut la reteta (pentru caramel). La el se adauga 1 lingura de apa. Cand este caramelizat se ia vasul de pe foc si caramelul se toarna intr-o tava de 8inx8in sau 20 cm x20 cm. Se intinde pe fundul tavi si pe peretii ei. Se lasa sa se inchege si sa se raceasca. Apoi se toarna compozitia de crema, care este tare lichida, peste caramel. Blatul: Dupa ce am terminat cu asta, amestecam faina cu praful de copt. Galbenusurile se freaca cu 1/4 cup minus 1 lingura de zahar, pana devine spumos si de culoare deschisa. Apoi, intercalat, se adauga faina si laptele, amestecand mereu pentru a nu se forma cocoloase. Se trece apoi la baterea albuselor la care se adauga, treptat, cea de a doua cantitate de zahar prevazuta, precum si vanilia/romul. Dupa ce albusul este bine batut se ia din el circa jumatate si se pune peste amestecul de oua, se incorporeaza usor, pana se omogenizeaza, apoi se adauga a doua parte de albusuri si se continua omogenizarea. Amestecul format se pune in tava peste lichidul de crema, avem grija sa aranjam uniform blatul. Ea o sa mai cada in lichid, dar daca umblam incet si cu atentie, se poate aranja foarte usor. Se niveleaza cu o spatula, se are grija ca sa fie intins pana la margini ca sa nu intre caldura cuptorului direct la crema. Apoi tava cu prajitura se puna intr-o alta tava mai mare in care se toarna apa fierbinte pana sa acopere peretii tavii mici, pana cu un deget mai jos de margine. Se pun tavile in cuptorul preincalzit la temperatura de 350F sau 180 c si se coace 50-60 de minute. Apoi, cu o scobitoare se incearca daca este copt. In cazul in care scobitoarea a ieit afara murdara atunci se mai continua coptul dar se testeaza prajitura la fiecare 3 minute. Cand s-a terminat coptul, se scoate tava afara din cuptor si din tava cu apa. Se sterge si se lasa la racit. Cand este aproape rece se pune la frigider si se mai lasa acolo pentru cateva ore sau peste noapte. Apoi cautam o tava sau o farfurie care sa fie de marimea tortului nostru, acoperim blatul din tava cu farfuria si, deasupra chiuvetei intoarcem ca sa scoatem tortul. Am spus sa facem operatia asta deasupra chiuvetei pentru a preveni o eventuala scurgere de lichid caramel prin locuri nedorite. Servim simplu.