Dovleacul, ceapa, usturoiul se curata si se taie bucatele mici. Rosiile se curata de coaja si se taie bucati. Intr-un vas cu fundul mai gros sau pus pe o plita se pun ingredientele solide, se adauga zaharul, mirodeniile si otetul. Se aduce la punctul de fierbere apoi se lasa pe foc mic cu capac, pana se ridica lichidul la suprafata, aprox. 2 ore. Consistenta trebuie sa fie usor lichida deoarece cand se raceste si in timp se ingroasa. Se toarna firbinte in borcane, se capseaza bine, se intorc cu gura in jos 10 minute apoi invers si se pun la racit in prosoape. Se pastreaza la rece cam 2 luni, ramane de vazut:)Dovleacul, ceapa, usturoiul se curata si se taie bucatele mici. Rosiile se curata de coaja si se taie bucati. Intr-un vas cu fundul mai gros sau pus pe o plita se pun ingredientele solide, se adauga zaharul, mirodeniile si otetul. Se aduce la punctul de fierbere apoi se lasa pe foc mic cu capac, pana se ridica lichidul la suprafata, aprox. 2 ore. Consistenta trebuie sa fie usor lichida deoarece cand se raceste si in timp se ingroasa. Se toarna firbinte in borcane, se capseaza bine, se intorc cu gura in jos 10 minute apoi invers si se pun la racit in prosoape. Se pastreaza la rece cam 2 luni, ramane de vazut:) Pe paine prajita cu o branza sarata si sfaramicioasa gen de burduf; ca sos langa fripturi si peste; ca si gustare cu biscuiti sarati, etc.