Se incinge cuptorul a 200 c. Spalam rosiile si le crestam usotr cu cutitul apoi le oparim citeva secunde si le curatam pielita. Oparite si curatate de pielita le taiem in jumatati, taiem cu un cutit partea cu floricica verde unde crestea codita si cu o lingurita scoatem simburii si miezul rosiilor. Asezam jumatatile de rosii cu taietura in jos si trecem la pregatirea umpluturii. Strivim brinza cu o furculita sau o radem, adaugam parmezanul, uleiul sin putin maghiran uscat. Umplem jumatatile de rosii cu amestecul de brinza. Scoatem aluatul din frigider si il asezam in tava cuptorului pe hirtia de copt in care era invelit. Ungem cu pesto partea central a aluatului lasind o bordura de 2 cm de jur imprejur neunsa. Asezam jumatatile de rosii cu taietura si deci umplutura catre aluat si pesto si numai pe bucata de auat care a fost unsa cu pesto. Ridicam mrginile aluatului si e ducem spre centrul tavii acoperind in acest fel putin din rosiile aflate pe margine. Se va forma o borduraSe incinge cuptorul a 200 c. Spalam rosiile si le crestam usotr cu cutitul apoi le oparim citeva secunde si le curatam pielita. Oparite si curatate de pielita le taiem in jumatati, taiem cu un cutit partea cu floricica verde unde crestea codita si cu o lingurita scoatem simburii si miezul rosiilor. Asezam jumatatile de rosii cu taietura in jos si trecem la pregatirea umpluturii. Strivim brinza cu o furculita sau o radem, adaugam parmezanul, uleiul sin putin maghiran uscat. Umplem jumatatile de rosii cu amestecul de brinza. Scoatem aluatul din frigider si il asezam in tava cuptorului pe hirtia de copt in care era invelit. Ungem cu pesto partea central a aluatului lasind o bordura de 2 cm de jur imprejur neunsa. Asezam jumatatile de rosii cu taietura si deci umplutura catre aluat si pesto si numai pe bucata de auat care a fost unsa cu pesto. Ridicam mrginile aluatului si e ducem spre centrul tavii acoperind in acest fel putin din rosiile aflate pe margine. Se va forma o borduraNota 1 numarul rosiile este in functie de dimensiunea lor. Ideal este sa folositi rosii rotunde (de tip Roma) care sa nu aiba o dimensiune prea mare ceva intre o mingie de golf si una de tenis de cimp. Important este sa fie rosii foarte bine coapte dar sa nu fie moi sau lovite. nota 2 Daca folositi o brinza mai grasa puteti sa nu adaugati nici parmezan si nici ulei. Sau mai puteti sa le inlocuiti cu o lingura de brinza feta/ sau telemea grasa ide oaie, sfarimata. nota 3 Daca va hotariti sa faceti aluat frantuzesc in casa atunci tot asa il tineti in frigider pina in momentul in care aveti toate ingredientele gata si mai ales cuptorul deja incins. Il intindeti pe o hirtie de copt si il asezati in tava cu hirtie cu tot.