Mod de preparareDin 2 pahare de faina, apa,iaurt, drojdie si zahar se face o maia care se lasa la dospit cca.10 min.

Intre timp se caleste ceapa la foc mediu, apoi se adauga sare, piper, ardeii taiati bucatele si carnea.

Se amesteca compozitia si se lasa sa se caleasca bine carnea cam 20 min., pana scade zeama.

La final se adauga zeama de lamaie.

Daca a mai ramas zeama sau un surplus de ulei se va lasa la scurs si framantam aluatul.

Dupa ce a dospit bine se va adauga restul de faina, uleiul si sarea si vom continua framantatul, pana cand aluatul se desprinde usor de pe maini. Se lasa sa se odihneasca 10 min si se poate lucra.

Se intinde o foaie groasa cam de un deget si se vor taia fasii lungi pe care le vom umple cu carne apoi se ruleaza si se rasucesc in forma de melc dupa care se aseaza in tava in prealabil unsa bine cu ulei de masline. Eu am facut si o placinta mai mare sub forma de spirala. Am procedat in felul urmator: Se ruleaza foaia de aluat cu umplutura inauntru si se rasuceste in forma de melc, care se aseaza in mijlocul unei tavi. Rand pe rand, se repeta operatia obtinand o spirala mare. Placintele se ung pe deasupra cu galbenusul batut cu 1 lingura de lapte rece, apoi se presara (facultativ) cu mac sau alte seminte.

Se da la cuptor la foc mediu cam 30 min.

Sunt foarte bune atat calde cat si reci.

Se pot servi ca un pranz usor alaturi de o supa usoara(in cazul meu supa crema de ciuperci) si cu o salata de rucola(gergir) cu rosii cherry si ceapa verde.

Pofta buna!Specific:Iordania