Alegeti sfecle mici, pe cat posibil de aceeasi marime. Spalati-le bine. Puneti-le la fiert in apa rece cu sare, iar cand sunt moi, scurgeti si lasati la racit. Curatati-le de coaja si taiati la fiecare cate un capac. Scobiti-le cu grija, cu o lingurita, lasand peretii de 1 cm grosime. Umpleti-le cu jumatate din cantitatea de nuca pisata sau taiata grosier, repartizand-o uniform in scobitura sfeclelor. Caliti ceapa tocata marunt in uleiul incins, adaugand restul de nuci pisate sau macinate. Stingeti cu putina apa, sarati si dupa cateva minute luati vasul de pe foc. Asezati sfeclele umplute in acest sos si dati la cuptorul incins pentru aproximativ 20 min. Serviti cat sunt calde.

Alegeti sfecle mici, pe cat posibil de aceeasi marime. Spalati-le bine. Puneti-le la fiert in apa rece cu sare, iar cand sunt moi, scurgeti si lasati la racit. Curatati-le de coaja si taiati la fiecare cate un capac. Scobiti-le cu grija, cu o lingurita, lasand peretii de 1 cm grosime. Umpleti-le cu jumatate din cantitatea de nuca pisata sau taiata grosier, repartizand-o uniform in scobitura sfeclelor. Caliti ceapa tocata marunt in uleiul incins, adaugand restul de nuci pisate sau macinate. Stingeti cu putina apa, sarati si dupa cateva minute luati vasul de pe foc. Asezati sfeclele umplute in acest sos si dati la cuptorul incins pentru aproximativ 20 min. Serviti cat sunt calde.