Cantariti cu mare precizie ingredientele. Amestecati zaharul cu apa, apoi luati cate putin din compozitia sfaramicioasa si framantati in palma pana se leaga amestecul si se compacteaza (de la caldura mainilor). Treceti cu grija bilutele obtinute prin razatoarea cu ochiuri mari, razuind incet si apasat doar prin 2- 4 ochiuri ale acesteia si remodelati la nevoie forma de minge. Lasati serpisorii sa cada direct pe o foaie de copt asezata intr-o tava si pe cat posibil fara sa se suprapuna si fara sa umblati la ei. Lasati granulele 24 ore intr-un loc cald si uscat. Le puteti pregati din timp deoarece ele se pot pastra dupa uscare mai mult de 1 luna, in borcanase sau cutii de plastic prevazute cu capac etans.

Cantariti cu mare precizie ingredientele. Amestecati zaharul cu apa, apoi luati cate putin din compozitia sfaramicioasa si framantati in palma pana se leaga amestecul si se compacteaza (de la caldura mainilor). Treceti cu grija bilutele obtinute prin razatoarea cu ochiuri mari, razuind incet si apasat doar prin 2- 4 ochiuri ale acesteia si remodelati la nevoie forma de minge. Lasati serpisorii sa cada direct pe o foaie de copt asezata intr-o tava si pe cat posibil fara sa se suprapuna si fara sa umblati la ei. Lasati granulele 24 ore intr-un loc cald si uscat. Le puteti pregati din timp deoarece ele se pot pastra dupa uscare mai mult de 1 luna, in borcanase sau cutii de plastic prevazute cu capac etans. * Zaharul din comert contine 3 % amidon. Acesta impiedica topirea zaharului in cuptorul incins Pearl Sugar mai este cunoscut si sub denumirea de zahar nisipos sau decorativ; el se prezinta sub forma de conglomerate de particule de zahar rafinat. Se foloseste in patiserie si cofetarie pentru decorarea dulciurilor. Acesta este un tip de zahar cu cristale mari, folosit in principal in industria alimentara la fabricarea dulciurilor, dar este la fel de mult folosit si in gospodariile individuale pentru ornare. Cristalele mari reflecta lumina si dau produselor un aspect stralucitor, de unde si denumirea de zahar decorativ. Granulele de zahar isi pastreaza forma si aspectul si nu se topesc in cuptor.