Inca o reteta de post si gata! Nu pentru ca n-as stii o gramada de mancaruri de-astea dar, cine sa le manance? Ca eu nu ma prea dau in vant - e mai greu sa gatesti de post ori vegetarian decat cu carne, oua etc. Si-ti trebuie multa imaginatie ca sa nu te invarti in acelas cerc strans, mancarurile sa-ti fie plictisitoare si mai mereu, variatiuni pe aceas tema. Stiu un aluat atat de simplu incat e mai usor de facut decat de scris: faina+malai, ulei si bors (daca nu aveti bors, inlocuiti cu suc de rosii sau vin - de fapt, la baza, aluatul este cu vin) Puneti intr-un castron 100ml de bors (suc de rosii sau vin), 80 ml ulei, 1/2 lingurita de sare si emulsionati. Adugati faina cat cuprinde (urasc expresia asta - hai sa zicem 300-350gr ...) si o lingura doua de malai grisat (depinde cat de crocante vreti sa va iasa tartele - eu le prefer crocante fiindca astfel, atunci cand le umplu raman ferme si nu sug sosurile cu care le umplu) Amestecati bine cu o lingura de lemn pana se cere framantat pe blatul de lemn. Infainati blatul, mai framantati dar nu cu mare sarg, puneti la frigider o jumatate de ora, numa bine pana se incalzeste cuptorul. Scoateti aluatul, dati-i forma de sul, taiati felii, intindeti fiecare felie cu podul palmei pana la dimensiunea dorita si imbracati forma de tarta. Daca faceti in forme mari, recurgeti la sucitor. Pe masura ce formele isi capata portia de aluat le puneti in frigider. Cand sunt din nou reci, le scoateti, le intepati binisor fundul pentru a nu se umfla in timpul coacerii si le puneti in cuptorul fierbinte, timp de 10-15 min. Eu am facut toate cele trei variante: cu vin, cu bors si cu suc de rosii. Veti vedea din poze (de care am cam abuzat ... dar se cerea parca ...) Cele cu bors sunt mai bronzate decat cele cu vin iar cele cu suc de rosii sunt ... rosii:) Le puteti pastra mult timp intr-o cutie sau punga de hartie, deci se pot face in avans si folosi la nevoie, chiar inainte de vre-un musafir neanuntat:? Am si sugestii de servire dar stiu ca nu e nevoie de ele, stiti voi cu ce va place sa le umpleti. Sosul bechamel l-am facut cu lapte de cocos - astfel am ocolit smechereste laptele blandei vaci. In pasta de masline am inlocuit fileturile de ansoa cu boabe de capere si piper verde murat, etc. Inainte de a le servi, le-am pus scurt sub grill-ul cuptorului (cuptorul electric cu convectie si halogen este ideal pentru asemenea fapte) Sa postiti doar cat puteti ...:))Inca o reteta de post si gata! Nu pentru ca n-as stii o gramada de mancaruri de-astea dar, cine sa le manance? Ca eu nu ma prea dau in vant - e mai greu sa gatesti de post ori vegetarian decat cu carne, oua etc. Si-ti trebuie multa imaginatie ca sa nu te invarti in acelas cerc strans, mancarurile sa-ti fie plictisitoare si mai mereu, variatiuni pe aceas tema. Stiu un aluat atat de simplu incat e mai usor de facut decat de scris: faina+malai, ulei si bors (daca nu aveti bors, inlocuiti cu suc de rosii sau vin - de fapt, la baza, aluatul este cu vin) Puneti intr-un castron 100ml de bors (suc de rosii sau vin), 80 ml ulei, 1/2 lingurita de sare si emulsionati. Adugati faina cat cuprinde (urasc expresia asta - hai sa zicem 300-350gr ...) si o lingura doua de malai grisat (depinde cat de crocante vreti sa va iasa tartele - eu le prefer crocante fiindca astfel, atunci cand le umplu raman ferme si nu sug sosurile cu care le umplu) Amestecati bine cu o lingura de lemn pana se cere framantat pe blatul de lemn. Infainati blatul, mai framantati dar nu cu mare sarg, puneti la frigider o jumatate de ora, numa bine pana se incalzeste cuptorul. Scoateti aluatul, dati-i forma de sul, taiati felii, intindeti fiecare felie cu podul palmei pana la dimensiunea dorita si imbracati forma de tarta. Daca faceti in forme mari, recurgeti la sucitor. Pe masura ce formele isi capata portia de aluat le puneti in frigider. Cand sunt din nou reci, le scoateti, le intepati binisor fundul pentru a nu se umfla in timpul coacerii si le puneti in cuptorul fierbinte, timp de 10-15 min. Eu am facut toate cele trei variante: cu vin, cu bors si cu suc de rosii. Veti vedea din poze (de care am cam abuzat ... dar se cerea parca ...) Cele cu bors sunt mai bronzate decat cele cu vin iar cele cu suc de rosii sunt ... rosii:) Le puteti pastra mult timp intr-o cutie sau punga de hartie, deci se pot face in avans si folosi la nevoie, chiar inainte de vre-un musafir neanuntat:? Am si sugestii de servire dar stiu ca nu e nevoie de ele, stiti voi cu ce va place sa le umpleti. Sosul bechamel l-am facut cu lapte de cocos - astfel am ocolit smechereste laptele blandei vaci. In pasta de masline am inlocuit fileturile de ansoa cu boabe de capere si piper verde murat, etc. Inainte de a le servi, le-am pus scurt sub grill-ul cuptorului (cuptorul electric cu convectie si halogen este ideal pentru asemenea fapte) Sa postiti doar cat puteti ...:))