Spalam puiul cu apa rece si il portionam in 4 sau 8 bucati, dupa preferinta.

Lasam bucatile de carne sa se scurga de apa apoi ne ocupam de legume.

Curatam si spalam legumele, apoi le taiem in bucati mari.

Ceapa o vom taia in doua, iar usturoiul il lasam intreg.

Intr-un vas vom pune puiul taiat si toate legumele pe care le amestecam cu condimente, sarea si uleiul de masline.

Daca vom folosi condimentele de la punga magica trebuie sa tinem cont ca ele contin suficienta sare. Eu am folosit condimentele de la punga magica, dar am mai adaugat coriandru macinat, pudra de usturoi, piper alb si 2-3 linguri de susan. Le amestecam toate bine si le lasam 10-15 minute, dupa care le punem in punga magica unsa cu putin ulei de masline, adaugand si zeama obtinuta, care e plina de arome.

Legam punga la gura si o punem intr-un vas (in cazul meu vas yena), pe care il dam la cuptorul preincalzit la temperatura de 180-200 grade timp de 50 minute, 1 ora, depinde de cuptor. Eu de obicei nu intep punga inainte de a o da la cuptor ci dupa 20-25 de minute;scoatem vasul dupa 25 de minute si intepam punga din loc in loc cu o scobitoare.

Dupa o ora scoatem vasul si cu ajutorul unui cutit taiem punga pe lungime pentru a se rumeni putin.

Eu nu am rumenit deloc pentru ca deja era rumenit asa ca am servit imediat. Se poate servi cu muraturi asortate si salata. Eu am avut muraturi si salata de rucola cu rodii.

A iesit foarte gustos si aromat datorita condimentelor folosite si semintelor de susan. Este usor de gatit si se poate servi fie cald fie rece, ca cina sau pranz.

Pofta buna!Specific: Iordania