Puneti la fiert, in lapte sarat (sau lapte + apa), cartofii curatati si taiati cubulete, impreuna cu 2 linguri de ulei. Scurgeti, dar pastrati din lichid; adaugati untul bucatele si pasati. Puneti treptat din laptele cald oprit, omogenizati de fiecare data, pana obtineti consistenta dorita. Inglobati smantana, branza de vaci, vegeta, mararul tocat marunt, precum si usturoiul, zdrobit si frecat bine cu uleiul ramas. Condimentati cu sare si piper, dupa gust si bateti bine amestecul pana devine spumos. Turnati intr-un vas termorezistent uns cu unt, presarati cu cascaval ras si dati la cuptorul incins, pentru circa 15- 20 min, la foc potrivit, sau pana ce cascavalul este topit si prinde deasupra o crusta frumos aurita. Serviti portionat, cat este fierbinte, ca garnitura.

Puneti la fiert, in lapte sarat (sau lapte + apa), cartofii curatati si taiati cubulete, impreuna cu 2 linguri de ulei. Scurgeti, dar pastrati din lichid; adaugati untul bucatele si pasati. Puneti treptat din laptele cald oprit, omogenizati de fiecare data, pana obtineti consistenta dorita. Inglobati smantana, branza de vaci, vegeta, mararul tocat marunt, precum si usturoiul, zdrobit si frecat bine cu uleiul ramas. Condimentati cu sare si piper, dupa gust si bateti bine amestecul pana devine spumos. Turnati intr-un vas termorezistent uns cu unt, presarati cu cascaval ras si dati la cuptorul incins, pentru circa 15- 20 min, la foc potrivit, sau pana ce cascavalul este topit si prinde deasupra o crusta frumos aurita. Serviti portionat, cat este fierbinte, ca garnitura.