* Se amesteca in bolul mixerului iaurtul si zaharul. Se adauga treptat (in 3-4 etape) grisul si se mixeaza compozitia pana la obtinerea unui amestec omogen. * Se adauga untul topit si apoi drojdia, mixand compozitia pana la obtinerea unui amestec omogen. * Se incorporeaza in compozitie migdalele maruntite. * Amestecul obtinut se pune intr-un vas termorezistent de forma dreptunghiulara, uns in prealabil cu unt. * Compozitia se portioneaza cu ajutorul unei spatule din plastic pentru bucatarie (eu am obtinut dupa portionare 8 portii) si se lasa se se odihneasa timp de 4 ore la temperatura camerei (eu am acoperit vasul cu un prosop pentru bucatarie) * Se incinge cuptorul la 180 grade c. Basboosa se coace timp de aproximativ 30 de minute, pe nivelul intermediar al cuptorului, la foc moderat. * Se scoate tava din cuptor, se taie din nou compozitia pe urmele taieturii initiale si se aseaza cate o migdala (cu coaja) pe fiecare portie. Se pune din nou preparatul in cuptor pana cand dobandeste la suprafata o crusta frumoasa, aurie. * Se scoate preparatul din cuptor si se lasa sa se raceasca. * Se serveste cu sirop de lamaie preparat astfel: se incalzeste apa si se dizolva zaharul in apa; amestecul de zahar si apa se fierbe la foc mic (timp de aproximativ 3 minute pana se ingroasa); se incorporeaza zeama de lamaie apoi se ia vasul de pe foc si se lasa siropul obtinut sa se raceasca. Siropul de lamaie se adauga peste prajitura inainte de servire.* Se amesteca in bolul mixerului iaurtul si zaharul. Se adauga treptat (in 3-4 etape) grisul si se mixeaza compozitia pana la obtinerea unui amestec omogen. * Se adauga untul topit si apoi drojdia, mixand compozitia pana la obtinerea unui amestec omogen. * Se incorporeaza in compozitie migdalele maruntite. * Amestecul obtinut se pune intr-un vas termorezistent de forma dreptunghiulara, uns in prealabil cu unt. * Compozitia se portioneaza cu ajutorul unei spatule din plastic pentru bucatarie (eu am obtinut dupa portionare 8 portii) si se lasa se se odihneasa timp de 4 ore la temperatura camerei (eu am acoperit vasul cu un prosop pentru bucatarie) * Se incinge cuptorul la 180 grade c. Basboosa se coace timp de aproximativ 30 de minute, pe nivelul intermediar al cuptorului, la foc moderat. * Se scoate tava din cuptor, se taie din nou compozitia pe urmele taieturii initiale si se aseaza cate o migdala (cu coaja) pe fiecare portie. Se pune din nou preparatul in cuptor pana cand dobandeste la suprafata o crusta frumoasa, aurie. * Se scoate preparatul din cuptor si se lasa sa se raceasca. * Se serveste cu sirop de lamaie preparat astfel: se incalzeste apa si se dizolva zaharul in apa; amestecul de zahar si apa se fierbe la foc mic (timp de aproximativ 3 minute pana se ingroasa); se incorporeaza zeama de lamaie apoi se ia vasul de pe foc si se lasa siropul obtinut sa se raceasca. Siropul de lamaie se adauga peste prajitura inainte de servire.