Fierbeti cartofii in coaja, in apa sarata, 20 min, scurgeti, decojiti si taiati cubulete. Prajiti in 2 linguri de ulei incins, slaninuta si baconul, taiate fideluta, apoi adaugati cubuletele de cartofi si lasati la foc mediu, amestecand usor pana cand cartofii capata o culoare aurie. Adaugati din ceapa si lasati pe foc pana ce aceasta devine translucida, apoi condimentati cu chimen, boia, piper si sare, dupa gust. Mentineti pe foc aproximativ 1 min si dati deoparte. In alt vas, caliti carnea tocata in 3 linguri de ulei pana se evapora toata zeama, apoi rumeniti-o in continuare, impreuna cu restul de ceapa, inca 2 min, amestecand continuu. La sfarsit condimentati cu sare si piper, dupa gust. Rasturnati-o peste compozitia cu cartofi si repuneti pe foc inca 1 min, omogenizand usor. Dati deoparte si inglobati ceapa verde, optional si castraveciorii, taiati felii pe lungime.

Fierbeti cartofii in coaja, in apa sarata, 20 min, scurgeti, decojiti si taiati cubulete. Prajiti in 2 linguri de ulei incins, slaninuta si baconul, taiate fideluta, apoi adaugati cubuletele de cartofi si lasati la foc mediu, amestecand usor pana cand cartofii capata o culoare aurie. Adaugati din ceapa si lasati pe foc pana ce aceasta devine translucida, apoi condimentati cu chimen, boia, piper si sare, dupa gust. Mentineti pe foc aproximativ 1 min si dati deoparte. In alt vas, caliti carnea tocata in 3 linguri de ulei pana se evapora toata zeama, apoi rumeniti-o in continuare, impreuna cu restul de ceapa, inca 2 min, amestecand continuu. La sfarsit condimentati cu sare si piper, dupa gust. Rasturnati-o peste compozitia cu cartofi si repuneti pe foc inca 1 min, omogenizand usor. Dati deoparte si inglobati ceapa verde, optional si castraveciorii, taiati felii pe lungime. Serviti imediat, portionat, adaugand deasupra cate 1 lingura de smantana, optional.