Cotorul verzei rosii il scoatem si scufundam varza in apa clocotinda, sa o oparim. Frunzele ce se desprind spre exterior, le scoatem si le lasam la scurs. Dupa ce am scurs toate frunzele, le taiem nervurile.

Ceapa o curatam si o tocam marunt, apoi o punem intr-o craticioara cu putin ulei si o lasam la foc mic 2-3 minute pina se patrunde ceapa.

Adaugam apoi orezulpentru alte 2-3 minute si luam vasul de pe foc.

Amestecam compozitia impreuna cu carnea tocata, chimenul macinat si asezonam.

Asezam o foaie de varza pe palma, punem cate o lingura din compozitia de carne si rulam frunza,apoi introducem inauntru capetele ramase libere, ale frunzei, astfel incat sa nu iasa umplatura, la fierbere.

Frunzele ramase se ruleaza si se taie subtire ca fideaua.

Dupa ce am umplut toate sarmalele, punem intr-un vas cimbrul, putina afumatura pentru gust ( optional) si niste fasii din varza tocata.

Aranjam toate sarmalele in vas.

Deasupra punem varza taiata fideluta, acoperim sarmalele cu apa si le lasam sa fiarba la foc domol, cam o ora,pina sunt toate fierte.

Cu 5 minute inainte de a fi gata adaugam bulionul care va acri sarmalele.

Servim sarmalele fierte alaturi de o lingura cu smantana.

Pofta mare sa aveti !