Detalii Chec aperitiv cu branza, sunca si masline
-Se curata, se spala ceapa verde, ardeiul, patrunjelul si se taie toate marunt.-Se amesteca iaurtul cu smantana, se rade cascavalul, se taie marunt sunca, maslinele, iar branza se taie in cuburi mai mari (eu am folosi o telemea de oaie foarte gustoasa, dar grasa si nu prea s-a taiat uniform si s-a cam sfarmat).-Dupa ce toate ingredientele sunt pregatite, se bat foarte bine ouale cu putina sare, pana acestea isi dubleaza volumul.-Peste spuma de oua se adauga uleiul, se omogenizeaza, apoi se adauga amestecul de iaurt cu smantana si se amesteca bine.-Se presara apoi faina cernuta si se omogenizeaza compozitia.-Se adauga toate ingredientele pregatite si se amesteca usor in compozitia de chec pana ce acestea sunt incorporate.-La sfarsit se pune cascavalul (sau parmezanul) ras, se condimenteaza (cu sare si piper) dupa gust si se omogenizeaza.-Se toarna compozitia rezultata intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt (sau clasic cu grasime/ulei si faina), se niveleaza si se baga tava in cuptorul preincalzit la 175 grade C, pentru cca. 40-45 minute, sau pana cand se rumeneste usor deasupra si se desprinde de pe margini. Pentru un plus de culoare si aspect eu am asezat deasupra si cateva rosii cherry. Pentru copt, am folosit tava de chec de 27 x 13 cm unsa cu putin ulei.-Dupa ce este gata, se lasa checul sa se raceasca in tava, se rastoarna pe platou si se portioneaza rece, dupa preferinta.-Se serveste rece, fiind un aperitiv excelent si satios, o gustare sau un mic dejun la fel de gustoase alaturi de un pahar cu lapte dulce sau batut, dupa cum va este dorinta.
Pofta buna!Mai multe detalii pe: https://vickysrecipes.wordpress.com/