Se spala si se curata de coaja cartofii si telina dupa care se taie bucatele si se fierb in apa cu sare, impreuna. Intre timp se spala, se desparte in buchetele broccoli si se pune la fiert pentru 3 minute in apa sarata, clocotita. Dupa aceia se scot, se trec prin jetul de apa rece pentru a opri procesul de fierbere si ii lasam in strecuratoare. Luam un vas termorezistent, ungem cu unt si apoi presaram din belsug niste pesmet. Punem deoparte si incercam cartofi si telina. Daca sant fierti, strecuram de apa in care au fost. Amestecam cu usturoi pisat marunt (daca folosim) si punem o jumatate din cantitate in vasul cu pesmet. Presaram putin parmesan si apoi asezam deasupra buchetelele de broccoli (jumatate de cantitate), apoi punem cateva cubulete de unt printre si acoperim iar cu cartofi (a doua jumatate) si broccoli din nou, iarasi cateva cubulete de unt, parmesan ras si pesmet din belsug (totul in straturi), sa acoperim bine totul. Presaram iarasi putin parmesan si deasupra punem cateva linguri de smantana si dam la cuptor, la temperatra mare pana prinde o crusta usor aurie. Se serveste caldut, simplu sau ca si garnitura la carne rasolSe spala si se curata de coaja cartofii si telina dupa care se taie bucatele si se fierb in apa cu sare, impreuna. Intre timp se spala, se desparte in buchetele broccoli si se pune la fiert pentru 3 minute in apa sarata, clocotita. Dupa aceia se scot, se trec prin jetul de apa rece pentru a opri procesul de fierbere si ii lasam in strecuratoare. Luam un vas termorezistent, ungem cu unt si apoi presaram din belsug niste pesmet. Punem deoparte si incercam cartofi si telina. Daca sant fierti, strecuram de apa in care au fost. Amestecam cu usturoi pisat marunt (daca folosim) si punem o jumatate din cantitate in vasul cu pesmet. Presaram putin parmesan si apoi asezam deasupra buchetelele de broccoli (jumatate de cantitate), apoi punem cateva cubulete de unt printre si acoperim iar cu cartofi (a doua jumatate) si broccoli din nou, iarasi cateva cubulete de unt, parmesan ras si pesmet din belsug (totul in straturi), sa acoperim bine totul. Presaram iarasi putin parmesan si deasupra punem cateva linguri de smantana si dam la cuptor, la temperatra mare pana prinde o crusta usor aurie. Se serveste caldut, simplu sau ca si garnitura la carne rasol