Se mixeaza cartofii fierti trecuti in prealabil prin sita si untul taiat bucatele, cu ajutorul mixerului electric (paletele spiralate), pana la obtinerea unui amestec omogen. * Se adauga faina (in doua etape), sarea si se mixeaza in continuare compozitia, pana la obtinerea unui aluat potrivit de tare. * Aluatul se intinde pe suprafata de lucru, infainata in prealabil, cu ajutorul sucitorului, astfel incat sa se obtina o foaie groasa de aproximativ 1/2 cm. * Se taie din aluat fasii de aproximativ 1 - 1 1/2 cm latime si 12 cm lungime. Fasiile de aluat pregatite se aseaza in tava tapetata in prealabil cu hartie pentru copt. Se incalzeste cuptorul. * Se bate oul intr-un bol si se pensuleaza suprafata aluatului. Se presara la suprafata dupa preferinta cristale de sare grunjoasa, susan, mac, etc. * Saratelele se coc la foc moderat, pe nivelul intermediar al cuptorului, pana cand dobandesc o culoare frumoasa, aurie (aproximativ 12 - 15 minute, insa acest timp difera putin de la un cuptor la altul). * Cand saratelele sunt coapte, se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca in tava.

Se mixeaza cartofii fierti trecuti in prealabil prin sita si untul taiat bucatele, cu ajutorul mixerului electric (paletele spiralate), pana la obtinerea unui amestec omogen. * Se adauga faina (in doua etape), sarea si se mixeaza in continuare compozitia, pana la obtinerea unui aluat potrivit de tare. * Aluatul se intinde pe suprafata de lucru, infainata in prealabil, cu ajutorul sucitorului, astfel incat sa se obtina o foaie groasa de aproximativ 1/2 cm. * Se taie din aluat fasii de aproximativ 1 - 1 1/2 cm latime si 12 cm lungime. Fasiile de aluat pregatite se aseaza in tava tapetata in prealabil cu hartie pentru copt. Se incalzeste cuptorul. * Se bate oul intr-un bol si se pensuleaza suprafata aluatului. Se presara la suprafata dupa preferinta cristale de sare grunjoasa, susan, mac, etc. * Saratelele se coc la foc moderat, pe nivelul intermediar al cuptorului, pana cand dobandesc o culoare frumoasa, aurie (aproximativ 12 - 15 minute, insa acest timp difera putin de la un cuptor la altul). * Cand saratelele sunt coapte, se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca in tava.