Orezul cubana:Orezul se fierbe in apa rece, pana scade toata apa, impreuna cu concentratul de pui. Porumbul taiat felii sau intreg, ardeii cu uleiul de masline se trag intr-o tigaie cateva minute, apoi se amesteca cu orezul fiert si clatit in apa rece. Se adauga coriandrul tocat.

Puiul cu banane:Carnea se taie cuburi mari sau fasii si se pune la fiert in apa rece, doar sa se albeasca. Se lasa in supa ei, cu sare si piper.

Intr-o tigaie sau cratita larga, se topeste untul si se adauga zaharul brun. Se topeste si zaharul la foc mic si se adauga carnea scoasa din supa cu o paleta. Se amesteca continuu, la foc mic. Adaugati sosul de ardei, amestecand continuu si cate putina supa, pana aceasta scade complet, condimentati si adaugati smantana de gatit. Adaugati putin suc de limeta, daca vi se pare prea dulce. Se lasa sa fiarba cateva minute, pana se formeaza un sos consistent, apoi se opreste focul si se acopera pana in momentul servirii. Serviti pe farfurii cu putin orez si coriandru verde tocat.