Fierbeti ouale tari, circa 8 min; curatati de coaja si taiati rondele subtiri. Puneti laptele la fiert. Separat, rumeniti putin faina in din untul topit, amestecand continuu. Adaugati laptele fierbinte si frecati bine sa nu se faca cocoloase. Adaugati parmezanul sau cascavalul ras, branza topita, condimentati cu sare, piper, nucsoara, dupa gust si omogenizati bine pana se topeste cascavalul si branza. Dati deoparte sa se racoreasca. Incorporati smantana si bateti bine pana obtineti un sos fin. Intre timp, rumeniti ceapa si ardeiul in restul de unt incins pana se inmoaie si dati deoparte sa se raceasca. Adaugati in sos, impreuna cu usturoiul, verdeata tocata si omogenizati. Turnati intr-un vas termorezistent, distribuiti uniform rondelele de ou si scuturati vasul usor ca sa se acopere feliile de ou cu sos. Presarati deasupra parmezan sau cascaval ras. Dati la cuptorul incins, 15- 20 min, sa se gratineze sau pana ce deasupra prinde o pojghita usor aurie. Serviti cat este cald, presarat deasupra cu piper proaspat macinat si / sau patrunjel verde, tocat marunt. Merge de minune cu o salata de sezon sau muratura.

Fierbeti ouale tari, circa 8 min; curatati de coaja si taiati rondele subtiri. Puneti laptele la fiert. Separat, rumeniti putin faina in din untul topit, amestecand continuu. Adaugati laptele fierbinte si frecati bine sa nu se faca cocoloase. Adaugati parmezanul sau cascavalul ras, branza topita, condimentati cu sare, piper, nucsoara, dupa gust si omogenizati bine pana se topeste cascavalul si branza. Dati deoparte sa se racoreasca. Incorporati smantana si bateti bine pana obtineti un sos fin. Intre timp, rumeniti ceapa si ardeiul in restul de unt incins pana se inmoaie si dati deoparte sa se raceasca. Adaugati in sos, impreuna cu usturoiul, verdeata tocata si omogenizati. Turnati intr-un vas termorezistent, distribuiti uniform rondelele de ou si scuturati vasul usor ca sa se acopere feliile de ou cu sos. Presarati deasupra parmezan sau cascaval ras. Dati la cuptorul incins, 15- 20 min, sa se gratineze sau pana ce deasupra prinde o pojghita usor aurie. Serviti cat este cald, presarat deasupra cu piper proaspat macinat si / sau patrunjel verde, tocat marunt. Merge de minune cu o salata de sezon sau muratura.