Puneti la fiert, in 2 l de apa, ciupercile, ceapa, morcovul, cartofii, frunzele de dafin, sare si piper, dupa gust, pana cand ciupercile sunt facute. Scurgeti apa si pastrati putin din ea. Separati ciupercile de restul legumelor si pasati-le cu blenderul. Adaugati smantana, usturoiul, vinul, uleiul si putin din apa oprita (daca este nevoie) avand grija sa nu subtiati prea mult crema de ciuperci, acesta pastrandu-si textura de pasta. Asezonati cu sare si piper, dupa gust. Serviti calda, dar este la fel de buna si rece.

Puneti la fiert, in 2 l de apa, ciupercile, ceapa, morcovul, cartofii, frunzele de dafin, sare si piper, dupa gust, pana cand ciupercile sunt facute. Scurgeti apa si pastrati putin din ea. Separati ciupercile de restul legumelor si pasati-le cu blenderul. Adaugati smantana, usturoiul, vinul, uleiul si putin din apa oprita (daca este nevoie) avand grija sa nu subtiati prea mult crema de ciuperci, acesta pastrandu-si textura de pasta. Asezonati cu sare si piper, dupa gust. Serviti calda, dar este la fel de buna si rece. Este o crema de ciuperci ce o puteti servi pe paine proaspata (paine prajita), cu crackers; folosi ca garnitura ori dip la legume, cartofi copti in cuptor, etc. Se prepara rapid si cu ea se pot umple rosii sau se poate folosi ca umplutura pentru pateuri, rulade, etc.