Striviti usturoiul curatat, cu lama unui cutit sau treceti-l prin presa. Puneti-l intr-un vas in care ati topit untul si mierea, impreuna cu zeama si cele 2 jumatati de lamaie, care au fost stoarse. Lasati sa fiarba la foc mic pana ce usturoiul se topeste amestecand ocazional. Luati de pe foc, indepartati coaja de lamaie si condimentati cu sare si piper, dupa gust. Frecati bine sosul pana ce usturoiul este desfacut complet si obtineti o compozitie ca de pasta. Adaugati smantana in sosul racit, dupa gust. Serviti in locul mujdeiului clasic.

Striviti usturoiul curatat, cu lama unui cutit sau treceti-l prin presa. Puneti-l intr-un vas in care ati topit untul si mierea, impreuna cu zeama si cele 2 jumatati de lamaie, care au fost stoarse. Lasati sa fiarba la foc mic pana ce usturoiul se topeste amestecand ocazional. Luati de pe foc, indepartati coaja de lamaie si condimentati cu sare si piper, dupa gust. Frecati bine sosul pana ce usturoiul este desfacut complet si obtineti o compozitie ca de pasta. Adaugati smantana in sosul racit, dupa gust. Serviti in locul mujdeiului clasic. * Am facut aceasta precizare, de a folosi usturoi cumparat de la producatori (de la taranii din piata) care, chiar daca este mai mic, este mult mai gustos; usturoiul chinezesc in momentul in care este fiert sau tinut la temperaturi mari, se inverzeste.