Incepem cu pregatirea gratarului: facem un foc frumos si lasam sa arda pana cand jarul e puternic, in jur de 300 de grade, daca aveti termometru.

Acum ne putem acum ocupa de sosul Chien: pisati usturoiul, tocati marunt ceapa, ardeiul, patrunjelul. Amestecati tot, asezonati cu sare si piper, adaugati uleiul, sucul de lamaie si apa calda. Lasam deoparte sa se dezvolte aromele.

Carnea: ideal ar fi, cu 1 zi inainte, sa ungeti carnea cu ulei de masline, sa o acoperiti cu folie si sa o lasati in frigider pana a doua zi. Daca nu, procedati cum este scris in continuare.

Scoateti carnea din frigider 1h 1/2 inainte sa o puneti pe gratar, puneti sare, piper, ( ungeti cu ulei de masline, daca nu ati pregatit-o cu 1 zi inainte) si o lasam in asteptare, cuminte.

Cand jarul s-a format, puneti carnea pe gratar. Pentru cei care mananca bleu, (adica in sange spre crud), lasati 15 minute pe o parte si 10 min pe cealata. Ajustati timpul de frigere pe gratar, in functie de cum preferati sa mancati carnea. Mai mult - mai bine facut.

Scoateti carnea de pe gratar si lasati-o sa se odihneasca 15 minute, dupa care repuneti pe gratarul incins inca 3-4 minute.

Asezati pe farfurie, puneti deasupra sau pe langa sosul, n-ar strica si niste cartofi prajiti in untura de gasca :).

Pofta buna!