Detalii Prajitura cu Gris si Branza de Vaci
Puneti stafidele in rom. Fierbeti laptele cu 1 praf de sare si 2 linguri de zahar. Adaugati grisul in ploaie si fierbeti in continuare pana se ingroasa, amestecand continuu. Turnati intr-un strat, intr-o forma termorezistenta unsa cu unt si tapetata cu pesmet. Separat, bateti bine branza de vaci sfaramata, zaharul, zaharul vanilat, galbenusurile, coaja rasa de lamaie, iar la sfarsit inglobati faina si stafidele scurse. Bateti spuma tare albusurile si inglobati-le in amestecul cu branza. Turnati peste stratul de gris racit si nivelati. Dati la cuptorul preancalzit, pentru aproximativ 30 min, la foc moderat sau pana ce este coapta si frumos rumenita. Lasati la racit. Serviti portionata, pudrata cu zahar praf.
Puneti stafidele in rom. Fierbeti laptele cu 1 praf de sare si 2 linguri de zahar. Adaugati grisul in ploaie si fierbeti in continuare pana se ingroasa, amestecand continuu. Turnati intr-un strat, intr-o forma termorezistenta unsa cu unt si tapetata cu pesmet. Separat, bateti bine branza de vaci sfaramata, zaharul, zaharul vanilat, galbenusurile, coaja rasa de lamaie, iar la sfarsit inglobati faina si stafidele scurse. Bateti spuma tare albusurile si inglobati-le in amestecul cu branza. Turnati peste stratul de gris racit si nivelati. Dati la cuptorul preancalzit, pentru aproximativ 30 min, la foc moderat sau pana ce este coapta si frumos rumenita. Lasati la racit. Serviti portionata, pudrata cu zahar praf. Aceasta este o prajitura foarte simpla si practica in caz ca aveti niste branza de vaci, vreti sa faceti ceva bun cu ea, dar nu vreti sa va complicati. Gustul compenseaza detaliile estetice. Nu este aspectuoasa ca alte prajituri, dar este gustoasaun desert foarte bun pentru copii si pentru amatorii de branza de vaci si mancare sanatoasa.