Am gasit si ceva timp de a posta retete - tare dor mi-a fost de aceasta activitate pasnica - si uite la ce m-am azvarlit: praz umplut ... asa ceva mancare seamana cu a ascuti mazarea. Dece sa fac ceva simplu cand pot sa complic lucrurile, nu? Ei bine, nici chiar asa de greu n-o fi, mai ales ca pentru umplutura putem recicla tot ce este uitat prin frigider. Eu am reciclat o bucata faina de friptura cu o ciozvarta de ciolan afumat, pe care nu numai ca le-am dat uitarii dar nici chef de ele nu mai aveam. Asadar le-am robotit cu spor, cu oua si condimente - de care? De care vreti voi! Dupa care am taiat prazul cam cat ar trebui sa intre in gura dintr-o singura inghititura, i-am scos miezul lasand cam 2 foisoare de tub, am umplut cu poshul fiecare tubusor, m-am spalat pe maini si am fografiat ... Tot ce ramane, restul de praz care nu mai vrea sa stea tub, l-am tocat maruntel. Cu un pic de ulei in wok, am prajit canelonni de praz, i-am scos pe o farfurie; in uleiul ramas am adaugat o bucata de unt si am prajit fasioarele de praz razletite de trupul mamei. Cand devin cat de cat elastice dar nu fierte de tot, am adaugat o lingura de pasta de ardei si am pus totul pe fundul unui vas termorezistent. Deasupra am asternut bucatile de praz umplut, m-am spalat pe maini si am fotografiat, am turnat supa de legume si am lasat la cuptor pana zeama a scazut si prazul s-a inmuiat. In timp ce cuptorul isi face treaba nestingherit, am facut un sos alb dar nu cu lapte ci cu smantana, l-am colorat cu un pic de sos tabasco (alte dati puneam boia, dar de data asta simteam nevoia acestui sos - voi puteti pune orice, chiar si Worcester, care isi face datoria oriunde!) Astea fiind facute, am scos din cuptor minunatul meu vas pe care-l iubesc neconditionat, am numarat cateva masline si le-am presarat printre tuburile de praz (am mai pus un pic la cuptor pentru ca si maslinele sa se supere alaturi de praz ) apoi, scos din nou din arsita si inecat totul in sos ... m-am spalat pe maini si am fotografiat ... Inca un pic la cuptor si gata papa. m-am spalat pe maini si am fotografiat. In sfarsit, m-am spalat pe maini si am mancat!!! Mamaliguta si muratura - si ele, neconditionate, haha - vorbeste mamaligarita din mine: p: p: p Daca v-ati uitat peste reteta, : master: : master: : master:Am gasit si ceva timp de a posta retete - tare dor mi-a fost de aceasta activitate pasnica - si uite la ce m-am azvarlit: praz umplut ... asa ceva mancare seamana cu a ascuti mazarea. Dece sa fac ceva simplu cand pot sa complic lucrurile, nu? Ei bine, nici chiar asa de greu n-o fi, mai ales ca pentru umplutura putem recicla tot ce este uitat prin frigider. Eu am reciclat o bucata faina de friptura cu o ciozvarta de ciolan afumat, pe care nu numai ca le-am dat uitarii dar nici chef de ele nu mai aveam. Asadar le-am robotit cu spor, cu oua si condimente - de care? De care vreti voi! Dupa care am taiat prazul cam cat ar trebui sa intre in gura dintr-o singura inghititura, i-am scos miezul lasand cam 2 foisoare de tub, am umplut cu poshul fiecare tubusor, m-am spalat pe maini si am fografiat ... Tot ce ramane, restul de praz care nu mai vrea sa stea tub, l-am tocat maruntel. Cu un pic de ulei in wok, am prajit canelonni de praz, i-am scos pe o farfurie; in uleiul ramas am adaugat o bucata de unt si am prajit fasioarele de praz razletite de trupul mamei. Cand devin cat de cat elastice dar nu fierte de tot, am adaugat o lingura de pasta de ardei si am pus totul pe fundul unui vas termorezistent. Deasupra am asternut bucatile de praz umplut, m-am spalat pe maini si am fotografiat, am turnat supa de legume si am lasat la cuptor pana zeama a scazut si prazul s-a inmuiat. In timp ce cuptorul isi face treaba nestingherit, am facut un sos alb dar nu cu lapte ci cu smantana, l-am colorat cu un pic de sos tabasco (alte dati puneam boia, dar de data asta simteam nevoia acestui sos - voi puteti pune orice, chiar si Worcester, care isi face datoria oriunde!) Astea fiind facute, am scos din cuptor minunatul meu vas pe care-l iubesc neconditionat, am numarat cateva masline si le-am presarat printre tuburile de praz (am mai pus un pic la cuptor pentru ca si maslinele sa se supere alaturi de praz ) apoi, scos din nou din arsita si inecat totul in sos ... m-am spalat pe maini si am fotografiat ... Inca un pic la cuptor si gata papa. m-am spalat pe maini si am fotografiat. In sfarsit, m-am spalat pe maini si am mancat!!! Mamaliguta si muratura - si ele, neconditionate, haha - vorbeste mamaligarita din mine: p: p: p Daca v-ati uitat peste reteta, : master: : master: : master: