Pandispan: Mixati foarte bine galbenusurile cu 1 pahar de zahar, pana ce acesta este dizolvat si obtineti o crema spumoasa ce si-a dublat volumul. Adaugati, alternand si in reprize, uleiul si sucul de lamaie, in aceasta ordine, mixand de fiecare data pana la omogenizarea completa, iar la sfarsit, coaja rasa de portocala. Separat, cerneti faina impreuna cu praful de copt si inglobati-o treptat in compozitia cu galbenusuri. Separat, bateti spuma tare, albusurile cu restul de zahar, avand grija ca la sfarsit acesta sa fie dizolvat. Amestecati cu grija cele doua compozitii, cu o paleta sau lingura de lemn, prin rasturnare, de jos in sus. Turnati intr-o tava tapetata cu hartie de copt si nivelati. Dati la cuptorul incins, la foc moderat, circa 30- 40 min sau pana ce este coapta, frumos rumenita si trece testul cu scobitoarea. Lasati 5 min sa se racoreasca in tava scoasa din cuptor, apoi lasati la racit pe un gratar. Taiati in doua pe orizontala. Pentru crema de frisca: Mixati bine smantana pentru frisca cu mierea, laptele si esenta. Adaugati intaritorul pentru frisca si bateti in continuare pana obtineti o spuma tare, care nu curge. Pentru crema- glazura 1: Dati in clocot smantana pentru frisca pe bain- marie, turnati-o peste ciocolata taiata bucatele sau rasa si omogenizati bine pana ce ciocolata este topita. Lasati la racit, apoi mixati crema inca o data. Pentru crema- glazura 2: Procedati identic cu crema 1. Asamblare: Jumatate de blat + 1/3 crema de frisca + 1/2 crema- glazura 1. Se da 30 min la frigider. Se pune apoi 1/3 crema de frisca si restul de crema- glazura 1 + jumatatea de blat; se apasa usor blatul peste creme, se pune restul de crema de frisca si se toarna / intinde crema- glazura 2. Marmorati sau ornati dupa imaginatie. Serviti cu pofta!Pandispan: Mixati foarte bine galbenusurile cu 1 pahar de zahar, pana ce acesta este dizolvat si obtineti o crema spumoasa ce si-a dublat volumul. Adaugati, alternand si in reprize, uleiul si sucul de lamaie, in aceasta ordine, mixand de fiecare data pana la omogenizarea completa, iar la sfarsit, coaja rasa de portocala. Separat, cerneti faina impreuna cu praful de copt si inglobati-o treptat in compozitia cu galbenusuri. Separat, bateti spuma tare, albusurile cu restul de zahar, avand grija ca la sfarsit acesta sa fie dizolvat. Amestecati cu grija cele doua compozitii, cu o paleta sau lingura de lemn, prin rasturnare, de jos in sus. Turnati intr-o tava tapetata cu hartie de copt si nivelati. Dati la cuptorul incins, la foc moderat, circa 30- 40 min sau pana ce este coapta, frumos rumenita si trece testul cu scobitoarea. Lasati 5 min sa se racoreasca in tava scoasa din cuptor, apoi lasati la racit pe un gratar. Taiati in doua pe orizontala. Pentru crema de frisca: Mixati bine smantana pentru frisca cu mierea, laptele si esenta. Adaugati intaritorul pentru frisca si bateti in continuare pana obtineti o spuma tare, care nu curge. Pentru crema- glazura 1: Dati in clocot smantana pentru frisca pe bain- marie, turnati-o peste ciocolata taiata bucatele sau rasa si omogenizati bine pana ce ciocolata este topita. Lasati la racit, apoi mixati crema inca o data. Pentru crema- glazura 2: Procedati identic cu crema 1. Asamblare: Jumatate de blat + 1/3 crema de frisca + 1/2 crema- glazura 1. Se da 30 min la frigider. Se pune apoi 1/3 crema de frisca si restul de crema- glazura 1 + jumatatea de blat; se apasa usor blatul peste creme, se pune restul de crema de frisca si se toarna / intinde crema- glazura 2. Marmorati sau ornati dupa imaginatie. Serviti cu pofta!