La dovleac aveti ceva de muncit si va trebuie ceva muschi, avand in vedere ca dovleacul este destul de greu...asa ca am cerut ajutorul sotului, care l-a pregatit dupa indicatiile mele:)) Spalati bine dovleacul pe exterior cu apa, apoi il uscati cu prosop curat de bucatarie. Se taie un capac si se scot semintele din dovleac. Grosimea dovleacului meu a fost de 7 cm...mie mi s-a parunt prea gros asa ca am mai curatat cu o lingura sau o alta unealta usor ascutita, din peretii dovleacului, pana am ajuns la grosimea de 5 cm. Aveti grija sa nu gauriti dovleacul, iar resturile ramase de la dovleac nu le aruncati, se pot folosii la o placinta, de exemplu, sau orice altceva doriti.

Pentru umplutura: ceapa am curatat-o si am taiata-o marunt. Am calit usor ceapa in uleiul incins. Am adaugat orezul spalat in mai multe ape, cimbrul uscat, pasta de tomate, sare si piper. Am lasat pe foc compozitia pentru inca 2-3 minute.

Carnurile au fost pregatite de cu o zi dinainte, adica carnea de porc cu putina grasime(puteti sa adaugati si mai multa, depinde cum va place) se trece prin masina de tocat, iar carnea de vitel se curata de eventualele nervuri si se toaca si aceasta. Se pun in castroane separate carnurile.

Peste carnea de porc se pune putin mai mult de jumatate din prajeala pregatita, iar in cea de vitel se pune restul. Se amesteca bine compozitiile si se adauga putina apa calda(aproximativ 1 cescuta) pentru ca sarmalele sa nu devina tari. Cu compozitia de carne de porc se umplu foile de varza murata si se fac sarmale, iar din carnea de vitel se umplu foile de vita de vie si se impacheteaza sarmalele. Pentru ca nu am avut o oala asa de mare in care sa-mi incapa toate sarmalele, le-am fiert separat. ATENTIE, sarmalele le-am fiert doar pe jumatate, dupa ce au inceput sa dea in clocot le-am mai lasat sa fiarba 20-30 minute. Le-am lasat sa se raceasca atat cat sa nu ma arda la maini, apoi am transferat sarmalele in oala dovleac. Pe fundul dovleacului am pus crengute de cimbru uscat si marar, iar sarmalele le-am intercalat pe cele cu varza si vita de vie. Am turnat vinul peste sarmale si am pus capacul dovleacului. Dovleacul cu sarmale l-am pus in tava mare de la aragaz, am dat tava cu dovlec la cuptorul incins la 160 grade pentru 2,5-3 ore.

Pentru servit am facut o mamaliga pe care am turnat-o intr-o tava unsa cu putin ulei. Cand mamaliga s-a mai racit si s-a intarit am decupat din mamaliga cu o forma rotunda bucati, pe care le-am prajit intr-o tigaie gril unsa cu putin ulei. Serviti cu smantana, ardei iute si neaparat cate o bucata generoasa de dovlec copt. Sa va fie de bine!!