Desfaceti drojdia in laptele caldut; adaugati zaharul si galbenusul. Separat, amestecati intr-un bol, faina integrala, sarea si faina alba. Omogenizati bine cele doua amestecuri, pana dispar toate cocoloasele si obtineti un aluat putin mai gros ca cel de clatite. Acoperiti vasul cu un servet gros si lasati la crescut 1 ora, in loc cald. Inglobati apoi, albusul batut spuma tare. Incingeti o tigaie stropita cu foarte putin ulei, puneti din compozitie cate un polonic mic, la mijlocul tigaii, fara sa dispersati aluatul. Coaceti la foc potrivit spre mic, pana ce incep sa apara la suprafata besicute si clatita are un aspect ferm. Intoarceti cu o spatula si coaceti pe partea cealalta. Scoateti pe o farfurie. Procedati identic cu tot aluatul. Serviti cat sunt calde cu sirop gros de fructe, alaturi de un ceai aromat din plante. Sunt la fel de bune si reci.

Desfaceti drojdia in laptele caldut; adaugati zaharul si galbenusul. Separat, amestecati intr-un bol, faina integrala, sarea si faina alba. Omogenizati bine cele doua amestecuri, pana dispar toate cocoloasele si obtineti un aluat putin mai gros ca cel de clatite. Acoperiti vasul cu un servet gros si lasati la crescut 1 ora, in loc cald. Inglobati apoi, albusul batut spuma tare. Incingeti o tigaie stropita cu foarte putin ulei, puneti din compozitie cate un polonic mic, la mijlocul tigaii, fara sa dispersati aluatul. Coaceti la foc potrivit spre mic, pana ce incep sa apara la suprafata besicute si clatita are un aspect ferm. Intoarceti cu o spatula si coaceti pe partea cealalta. Scoateti pe o farfurie. Procedati identic cu tot aluatul. Serviti cat sunt calde cu sirop gros de fructe, alaturi de un ceai aromat din plante. Sunt la fel de bune si reci. Sunt foarte, foarte fragede, moi, pufoase, aromate, satioase si se pastreaza asa chiar si a doua zi. Pot fi reancalzite la microunde.