Detalii Paine coapta pe frunze de varza
1. MAIAUA: intr-un vas se freaca drojdia cu putin zahar si aproximativ 50 ml-100 ml apa ( din cea masurata). Se lasa la dospit pentru aproximativ 15 minute.2. ALUATUL: intr-un vas mare si adanc se pune faina. In mijlocul acesteia se face o adancitura in care se toarna maiaua pufoasa si apa. Se framanta usor, se sareaza si se framanta foarte bine intr-un robot de bucatarie aproximativ 10 minute sau manual pe blatul de lucru uns cu putin ulei. Se formeaza o bila mare pe care o acoperim cu celofan alimentar pentru a crea efectul de sera pentru aproximativ 50 de minute.3. TAVA: intr-o tava, eu am o tava rotunda de la Tefal, super potrivita pentru facut paine rotunda, captusim peretii acesteia, respectiv fundul ( intr-un singur strat) cu frunze mari de varza verde.4. Dupa cele 50 de minute in care aluatul a dospit, facem o noua framantare pe blatul de lucru uns cu ulei, pentru aproximativ 5 minute, dupa care il strangem intr-o noua bila pe care o asezam direct in tava captusita cu frunze de varza. Se sigileaza iar cu celofan alimentar si se lasa la crescut pentru aproximativ 30 de minute.5. Cuptorul se incinge la 250 de grade, iar pe grilul de jos se pune un vas cu putina apa care va crea efectul de sauna cuptorului nostru. Dupa ce au trecut cele 30 de minute, iar aluatul nostru a crescut, se ia tava si se introduce in cuptor si se lasa la copt pentru aproximativ 15 minute,timp in care lasam si vasul cu apa care fierbe. Dupa trecerea acestor 15 minute, scoate vasul cu apa si scadem temperatura cuptorului la 180 de grade, iar din acest moment mai coacem paine pentru vreo 40 de minute.6. Dupa coacere, painea se unge cu putina apa rece si se scoate din tava pe un gratar si se lasa la racit la temperatura camerei.
Este extraordinar de gustoasa si are un aspect, respectiv gust aseminator cu painea coapta pe vatra!